Prihlásiť
Vitajte, Hosť
Užívateľské meno: Heslo: Pamätať si ma
Vitajte na novom fóre!
Máte skúsenosti z lesníctva, s ktorými sa chcete podeliť?
Zaujímajú Vás názory ostatných? Zapojte sa do Fóra o lese!
Všetkých tu vítame a tešíme sa na Vaše príspevky!
Nové príspevky môžu v tejto kategórii pridávať a komentovať iba registrovaní.

TÉMA: Môžu si rozdeľovať a či nemôžu?

Môžu si rozdeľovať a či nemôžu? 22.08.2016 10:53 #1

V sedemdesiatej reakcii na tému Relácia reportéri sa “P” spýtal:
„ Prosím Vás teda o vysvetlenie! Známi vlastníci sa združia podľa obč. zák. a rozhodnú sa spoločne obhospodarovať lesné pozemky. Za týmto účelom uzatvoria v r. 1999 zmluvu o združení podľa § 829 až 841 obč. zák. a sumár ich výmery podľa LV je necelých 250 ha. Obhospodarujú však výmeru viac ako 482 ha, z čoho vyplýva, že viac ako 232 ha lesných pozemkov patrí niekomu inému ako osobám, ktoré sú v združení. Je zrejmé, že majú viac ako 50% no pýtam sa, kde sú výnosy z cca 48% výmery. Ak vyplácajú ročné výnosy vo výške 450,-€/ha tak niekde musí byť ukrytých iba za jeden rok 104 400,-€. Obdobná výška výnosov bola v posledných 5 rokoch - teda niekde musí byť 500 000,-€. Keďže združenie nemá právnu subjektivitu nemá spôsobilosť na práva a povinnosti (práva a povinnosti nevznikajú združeniu, ale len jednotlivým účastníkom združenia), tak kto a podľa akého zákona alebo predpisu si prisvojil právo nakladať s pôdou a peniazmi, ktoré patria niekomu inému? Ak ich rozdelili, tak komu a prečo? Veď im nepatria!!!“
***
Či už súhlasím alebo nesúhlasím so všetkým, čo sa „P“ pýtal, otázka bola mimo pôvodnej témy a zasluhovala si byť novou témou. V tomto zmysle som aj zareagoval s tým, že ak ju ako samostatnú tému neotvorí on, tak to urobím ja. Po čase ju teda otváram ja.
  • Vlado46
  • Vlado46-ov Avatar
  • Odhlásený
  • Expert
  • Príspevkov: 124
  • Získaných poďakovaní 2
  • Karma: 0
Príspevky môžu pridávať registrovaní a prihlásení návštevníci

Môžu si rozdeľovať a či nemôžu? 24.08.2016 00:06 #2

Čomu sa čuduješ?V urbariatoch je možne všetko.Podielnici su debilní,sprostí,ľahko manipulovateľní,ľahostajní k všetkemu.Neschopní zaujimať sa o svoje podiely nieto ešte o cudzie.

K teme:Keď niet v žalobcu niet ani vinnika.Slepo dôverujú predsedovi a výboru,ale raz za svoju naivnu debilitu kruto zaplatia.
  • nbu123
  • nbu123-ov Avatar
Príspevky môžu pridávať registrovaní a prihlásení návštevníci
Moderátori: ekart

Naši partneri

Silvarium.cz DYAS.EU PEFC Slovakia Drevo burza

Fytofarm Merimex Pro Populo Poprad Slovenská lesnícka komora