Logo
Vytlačiť túto stránku

Drevárska fakulta Technickej univerzity vo Zvolene: Študentky dizajnu budú vystavovať počas Milano Design Week

Štyri študentky Katedry dizajnu nábytku a interiéru Drevárskej fakulty Technickej univerzity vo Zvolene budú v apríli počas milánskeho Medzinárodného veľtrhu nábytku vystavovať na pôde Generálneho konzulátu Kultúrneho centra Českej republiky v Miláne svoje diela vytvorené v rámci projektu Identita. Technická univerzita vo Zvolene o tom informuje v dnešnej tlačovej správe.

Doporučený Iveta Holubčíková GROW Zdroj: TUZVO Iveta Holubčíková GROW

„Projekt medzinárodnej študentskej výstavy Identita je v poradí už piatym spoločným projektom spolupráce Technickej univerzity vo Zvolene s Univerzitou Tomáša Baťu v českom Zlíne. Okrem týchto dvoch univerzít, ktorí sú hlavnými partnermi projektu, sa na výstave podieľajú aj Masarykova univerzita z Českej republiky, portugalská University of Algarve a National Taipei University of Technology z Taiwanu.

Samotná výstava sa bude konať v dňoch 16. – 24. apríla tohto roku a bude tak jedným zo sprievodných podujatí konajúcich sa počas mimoriadne prestížneho Medzinárodného veľtrhu nábytku v Miláne, známeho aj pod menom Milano Design Week, ktorý je jedným z najväčších veľtrhov svojho druhu na svete,“ uvádza Technická univerzita vo Zvolene.

A dodáva, že vystavujúcimi autorkami z Technickej univerzity vo Zvolene sú študentky, ktorých diela sú charakterizované podľa katalógu umeleckých diel k výstave projektu Identita:

Martina Tretiaková s dielom „TONE LINE – Modulárna stolička inšpirovaná hudbou, konkrétne melodickou linkou. Možno ju preskladať podľa momentálnej nálady.“ (pedagogické vedenie – Marián Ihring),

Hana Šegedová s dielom „CLIMBER’S REFUGE – Útulňa pre horolezcov v mnohých ohľadoch odráža ich hodnoty a napĺňa špecifické potreby. Úspornosť, prírodné materiály ale aj výrazná farebnosť tu hrajú dôležitú úlohu.“ (pedagogické vedenie – Júlia Kaštierová),

Nikola Kamenská s dielom „HAUTE COUTURE – Elegantná stolička, ktorá však poskytuje veľmi nepohodlné sedenie, evokuje komplikovanú povahu módy. Odkazuje na vzťah medzi utrpením a krásou výsledného obrazu.“ (pedagogické vedenie – Marián Ihring),

Iveta Holubčíková s dielom „GROW – Variabilná detská stolička so svojou vlastnou osobnosťou, vďaka ktorej sa do nej môže zrkadliť osobnosť dieťaťa. Rastie spolu s používateľom a podporuje rozvoj haptiky, motoriky a kreativity.“ (pedagogické vedenie – Zuzana Tončíková).

 

Prečítané: 237
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.