Logo
Vytlačiť túto stránku

Uhlíková stopa a vysádzanie stromov: Spolupráca firiem s lesníkmi a odborníkmi pri ich výsadbe

Portál SITA Klíma píše, že vplyv klimatických zmien pociťujeme stále silnejšie. Okrem individuálnych krokov je dôležité, aby sa do boja proti nim zapojili aj firmy. Slovenský starttup Zero Emission Company im v tom už viac ako rok pomáha. Zero Emission Company sa zameriava na výpočet uhlíkovej stopy a jej znižovanie výsadbou stromov. Zakladateľom firmy je Tony Cicoň, ktorý v rozhovore pre agentúru SITA vysvetľuje, ako sa firma k tejto problematike dostala a aké služby ponúka.

Doporučený Areál KIA Slovakia s vysadenými stromami Ilustračné foto: internetová stránka KIA Slovakia Areál KIA Slovakia s vysadenými stromami

„K téme uhlíkovej stopy a výsadby stromov sme sa dostali prirodzene. Vždy sme sa venovali ochrane životného prostredia a hľadali sme spôsoby, ako pomôcť. Keďže tlak na firmy v oblasti znižovania uhlíkovej stopy rastie, videli sme v tom príležitosť ponúknuť im efektívne a dostupné riešenia,“ vysvetľuje pre agentúru SITA Tony Cicoň.

Jedným z najefektívnejších nástrojov na zníženie uhlíkovej stopy je výsadba stromov. Stromy absorbujú oxid uhličitý z atmosféry a uvoľňujú kyslík, čím prispievajú k zlepšeniu ovzdušia a k zmierneniu klimatických zmien. Zero Emission Company spolupracuje s lesníkmi a s odborníkmi na výsadbu stromov, aby sa zabezpečilo, že stromy budú vysadené na vhodných miestach a že sa o ne bude riadne starať.

LInk na celý článok: Boj proti klimatickým zmenám: Slovenský startup Zero Emission Company pomáha firmám znižovať uhlíkovú stopu (rozhovor) - SITA Klíma

Prečítané: 186
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.