Logo
Vytlačiť túto stránku

Agrorezort: Zo štátnej pomoci na mimoprodukčné funkcie lesov 8 miliónov eur

Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka na štvrtkovej tlačovej konferencii zverejnilo prerozdelenie finančných prostriedkov v hodnote 76 miliónov eur zo štátneho rozpočtu, ktoré predstavujú druhú najvyššiu sumu pre agrosektor za ostatných 30 rokov. Agrorezort o tom informuje v tlačovej správe.

Doporučený Ilustračné foto: Jozef Marko Ilustračné foto: Jozef Marko

„Splnili sme to, čo sme po nástupe do funkcií sľúbili. Na začiatku rokovaní o rozpočte sme boli na sume 10 miliónov eur a som rád, že sa súčasnej vláde podarilo navýšiť podporu pre agrosektor až na sumu 76 miliónov eur,“ vyjadril sa minister Richard Takáč.

Finančné prostriedky sa prerozdeľujú na troch úrovniach: štátna pomoc, národné podpory a rezerva na mimoriadne udalosti. Zo štátnej pomoci sa rozdelí pre agrosektor 60 miliónov 450 tisíc eur, z čoho najviac dostanú farmári v schéme tzv. zelenej nafty, a to 32 miliónov eur. Po 8 miliónov eur poputuje na platby poistného v prvovýrobe, mimoprodukčné funkcie lesov a poľnohospodársku prvovýrobu a rybolov.

Na likvidáciu mŕtvych hospodárskych zvierat ministerstvo vyčlenilo čiastku 2 milióny eur, na kontrolu úžitkovosti hospodárskych zvierat 1,2 milióna eur, vedenie plemennej knihy 700 tisíc eur, na výstavy spracovateľov 300 tisíc eur a výstavy chovateľov a pestovateľov 250 tisíc eur.

Zdroj: Aktuality - Minister Richard Takáč: „Najviac peňazí ide na podporu zelenej nafty - Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (mpsr.sk)

Naposledy zmenené: sobota, 16 marec 2024 16:27
Prečítané: 844
(1 Hlasovať)
Lesmedium. All Rights Reserved.