Logo
Vytlačiť túto stránku

Národné lesnícke centrum medzi 30 partnermi z 11 krajín v projekte za 3,5 milióna eur: Zameranie na rolu lesníctva v biohospodárstve

Národné lesnícke centrum vo Zvolene je spoluriešiteľom projektu BOOST4BIOEAST, koordinovaného maďarským Výskumným ústavom organického pôdohospodárstva. V projekte je celkovo zapojených 30 partnerov. Projekt bol podporený z prostriedkov európskej grantovej schémy HORIZON EUROPE vo výške takmer 3,5 miliónov eur. Národné lesnícke centrum o tom informuje na svojej internetovej stránke.

Doporučený Ilustračné foto: NLC Ilustračné foto: NLC

„Celý názov projektu znie Posilnenie transformácie biohospodárstva pre región BIOEAST a bol podporený v rámci výzvy HORIZON-CL6-2023-GOVERNANCE-01-8 pre koordinačné a podporné aktivity zamerané na inovatívne riadenie, environmentálne pozorovania a digitálne riešenia na podporu Zelenej dohody. Financovanie je prostredníctvom Európskej výkonnej agentúry pre výskum.

Projekt BOOST4BIOEAST sa zameriava na posilnenie zapojenia národných zainteresovaných subjektov do tvorby národných akčných plánov pre biohospodárstvo a to tvorbou štruktúr pre spoluprácu v biohospodárstve vo forme komunikačných centier prepájajúcich verejnú správu a zainteresované subjekty. Národné lesnícke centrum sa v projekte tematicky zameriava na rolu lesníctva v biohospodárstve,“ uvádza Národné lesnícke centrum.

Iniciatíva BIOEAST združuje 11 krajín strednej a východnej Európy s cieľom rozvíjať obehové biohospodárstvo založené na poznatkoch a spolupráci pre zlepšenie inkluzívneho rastu a pracovných miest s tvorbou pridanej hodnoty.

Link na celý článok: Pracovné stretnutie projektu "BOOST4BIOEAST" v Budapešti - Národné lesnícke centrum (nlcsk.org)

Prečítané: 494
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.