Logo
Vytlačiť túto stránku

Zdokonalenie práce odborného lesného hospodára vo využívaní Informačného systému lesného hospodárstva: Nové funkcie vo vedení Lesnej hospodárskej evidencie

Odborný lesný hospodár (OLH) vo viacerých lesníckych subjektoch na Slovensku Ing. Róbert Gombárik v aktuálnom statuse na sociálnej sieti upozornil na možnosti zdokonaľovať prácu OLH vďaka Ministerstvu pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR a Národnému lesníckemu centru vo využívaní Informačného systému lesného hospodárstva (ISLH) a nových funkcií vo vedení Lesnej hospodárskej evidencie (LHE).

Doporučený Ilustračné foto: FB profil Ing. Róberta Gombárika Ilustračné foto: FB profil Ing. Róberta Gombárika

„V súčasnosti je možné vďaka rôznym filtrom a zadávaným podmienkam vytvárať široké spektrum výstupov od úrovne za porast až po komplexné prehľady na úrovni obhospodarovateľa. Triediť údaje je možné po rokoch, mesiacoch, v rozsahu mesiacov, po súhlasoch na ťažbu, za kategórie, činnosť...

Všetky výstupy sú vlastne výstupmi z porastových kariet po jednotlivých záznamoch a nie sú zaokrúhľované na celé čísla, čím je možné rýchlo dohľadať požadovanú informáciu.

Štruktúru výstupov si tvoríte podľa toho, o čo máte záujem. Napríklad si môžete skontrolovať, či ste vyčerpali všetok sadbový materiál, zakúpený na jar, na jeseň alebo spolu za rok, či za rozsah rokov. Rôzne veci, čo vám napadnú, máte poruke aj v mobilnom telefóne a môžete si ich vytvárať v online priestore a čase. Vytvorené zostavy môžete tlačiť alebo vyhotoviť PDF súbor, či html.

Tieto praktické možnosti môžu využívať a fungujú len pre tých, ktorí vyhotovujú LHE na porastových kartách v ISLH. Celé prostredie nie je iba čierno-biele, ale zaujme farebnou prehľadnosťou a rýchlou orientáciou v ponúkanom priestore.

Myslím si, že môžeme poďakovať ministerstvu pôdohospodárstva a rozvoja vidieka a Národnému lesníckemu centru za praktickú podporu, ktorú veľa lesníkov ocení, ale aj všetkým lesníkom, ktorí dávajú celému systému lesníctva celú svoju dušu,“ napísal Ing. Róbert Gombárik.

Prečítané: 1286
(4 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.