Logo
Vytlačiť túto stránku

Košickí mestskí lesníci odstraňujú, orezávajú a ošetrujú poškodené duby v lesoparku: V záujme bezpečnosti návštevníkov a po odbornej expertíze zdravotného stavu stromov

Mestské lesy Košice dnes začali v záujme bezpečnosti návštevníkov lesoparku na základe výsledkov odbornej expertízy zdravotného stavu stromov a súhlasu Okresného úradu Košice vykonávať nevyhnutný výrub a ošetrenie najviac poškodených stromov duba na rekreačnej ploche Horný Bankov – kaplnka. Verejnosť o tom informujú na sociálnej sieti.

Doporučený Zdroj: FB stránka Mestské lesy Košice Zdroj: FB stránka Mestské lesy Košice

„Predmetom výrubu bude 11 výrazne poškodených dubov na ploche a tiež poškodené stromy z blízkeho lesného porastu. Ostatné duby na ploche budú orezané a ošetrené podľa arboristických štandardov.

Na zostávajúce stromy osadíme 11 vtáčích búdok pre dutinové hniezdiče a spevavce ako čiastočnú náhradu za odstránené stromy.

Po skončení prác zabezpečíme primeranú náhradnú výsadbu drevín. Prípadné vhodné časti drevnej hmoty z výrubu sa použijú na výrobu lesoparkových doplnkov a drevených sôch.  

Žiadame Vás, aby ste nevstupovali do pracovného priestoru označeného červeno-bielymi páskami a rešpektovali pokyny odborného personálu a polície. Práce plánujeme ukončiť najneskôr do 28. marca 2024,“ uvádzajú košickí mestskí lesníci v aktuálnom statuse.

 

Prečítané: 314
(1 Hlasovať)
Lesmedium. All Rights Reserved.