Logo
Vytlačiť túto stránku

Ministri pôdohospodárstva na Slovensku a v Česku: Ťažký boj s novelizáciou zákona o poľovníctve a premnoženou raticovou zverou

Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Richard Takáč sa stretol s českým kolegom Marekom Výborným a diskutoval s ním o aktuálnych témach v oblasti pôdohospodárstva. Ako informoval Odbor komunikácie Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR šéfovia slovenského a českého agrorezortu sa venovali napríklad lesníckym témam, ako je adaptácia lesov na klimatickú zmenu, či príprava implementácie nariadenia v boji proti odlesňovaniu. Napísal o tom portál SITA Náš Vidiek.

Doporučený Ministri pôdohospodárstva Richard Takáč (vľavo) a Marek Výborný v debate Zdroj: FB stránka MPaRV SR Ministri pôdohospodárstva Richard Takáč (vľavo) a Marek Výborný v debate

„Je potrebné tým riešiť premnožené množstvo raticovej zveri. Na Slovensku pripravujeme novelizáciu zákona o poľovníctve a pán minister ma informoval, že tiež ho čaká tento ťažký boj,“ uviedol podľa agentúry SITA agrominister Richard Takáč. V diskusii sa venovali i premnoženiu veľkých šeliem, ako sú vlk dravý či medveď hnedý.

Minister Marek Výborný sa zaujímal aj o slovenskú legislatívu, ktorá od 2. januára tohto roka obmedzila predaj a používanie hlučnej pyrotechniky, ktorá ohrozuje zvieratá. U našich českých susedov takýto zákon chýba. Richard Takáč Marekovi Výbornému v tomto smere prisľúbil pomoc.

„Na oplátku si zas vypýtal podklady k legislatíve, ktorou sa zabráni množiarňam psov a mačiek, s čím si v susednej Českej republike poradili ustanovením zákona o ochrane zvierat,“ uviedlo ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka.

Slovenský minister pôdohospodárstva tiež v závere stretnutia pozval svojho českého kolegu Mareka Výborného na Slovensko, stretnutie by sa malo konať v máji v Topoľčiankach.

Link na celý článok: Premnoženie šeliem, adaptácia lesov aj stabilizácia cien potravín. Takáč diskutoval s českým kolegom Výborným (foto) - SITA Náš Vidiek

Prečítané: 589
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.