Logo
Vytlačiť túto stránku

O výhodách drevodomov: Drevo je regulátor tepla a vlhkosti, absorbuje zvuk a prináša do interiéru jedinečnú teplú atmosféru

V porovnaní s tradičným murovaným domom prinášajú stavby z dreva niekoľko výhod. Drevodomy majú schopnosť prirodzene regulovať teplotu v interiéri, čo znamená, že nepotrebujete výrazné kúrenie ani chladenie. Drevo má termoregulačné vlastnosti, čím udržuje príjemnú teplotu v každom ročnom období. V porovnaní s murovaným domom vytvára drevodom príjemnejšie a energeticky efektívnejšie prostredie. O výhodách drevodomov napísal portál SITA WebNoviny.

Doporučený Interiér zrubu Bedřichov, oceneného v súťaži Drevená stavba roka 2023 Zdroj: Internetová stránka Nadácie drevo pre život Interiér zrubu Bedřichov, oceneného v súťaži Drevená stavba roka 2023

„Stavba drevodomu obvykle prebieha rýchlejšie ako pri murovanej konštrukcii. Prefabrikované diely je možné vopred vyrobiť a následne jednoducho zmontovať na mieste. Tento postup šetrí čas a znižuje množstvo stavebného odpadu. Drevo prináša do interiéru svoju jedinečnú a teplú atmosféru. Oproti chladným murovaným stenám pôsobí drevostavba prirodzene a vytvára domov s príjemným a útulným prostredím.

Drevodomy sú výnimočné aj svojou akustikou. Drevo absorbuje zvuk a vytvára prirodzenú zvukovú izoláciu, čo znamená, že sa môžete tešiť na pokojné prostredie bez ozveny a rušivých zvukov. Drevo je obnoviteľný zdroj a jeho výroba má nižší environmentálny odtlačok v porovnaní s výrobou materiálov pre murovaný dom. Ak sa teda obávate svojho dopadu na životné prostredie, drevodom môže byť ideálnou voľbou.

Drevo je prirodzeným regulátorom vlhkosti a umožňuje vnútornému vzduchu cirkulovať, čím sa minimalizuje riziko vzniku plesní a alergénov. Kvalitný drevodom je prospešný pre dýchacie cesty a celkové pohodlie všetkých obyvateľov v domácnosti.

Výstavba drevodomu ponúka vyššiu mieru individualizácie. Môžete si vybrať z rôznych štýlov a veľkostí, a dokonca sa aktívne zapojiť do navrhovania vlastného domova. Je to možnosť, vďaka ktorej si vytvoríte domov presne podľa vašich predstáv.

Drevodomy nie sú len chvíľkovým trendom, sú spôsobom života. Prinášajú nám možnosť žiť pomalšie, udržateľnejšie a v harmónii s prostredím.“ uviedol portál SITA WebNoviny.

Zdroj: Udržateľné bývanie: Aký je život v drevodome? - SITA.sk

 

Naposledy zmenené: štvrtok, 28 december 2023 08:32
Prečítané: 481
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.