Logo
Vytlačiť túto stránku

V TANAP-e vstúpil po šiestich rokoch príprav do platnosti nový návštevný poriadok: Nespokojní psíčkari, horolezci a turisti chcú zmenu

Po šiestich rokoch príprav v týchto dňoch vstúpil do platnosti nový návštevný poriadok Tatranského národného parku (TANAP-u). Ten návštevníkom prináša viacero kľúčových zmien. Nie všetky sa však podľa námestníka riaditeľa Správy TANAP-u Petra Spitzkopfa stretli s pochopením, píše portál Cas.sk.

Doporučený Ilustračné foto: Ing. Ján Slivinský Ilustračné foto: Ing. Ján Slivinský

„Asi najväčšia nevôľa bola od psičkárov, horolezcov a vysokohorských turistov. Z ich strany je snaha, aby sme to znova otvorili, podľa nášho názoru nie je šťastné riešenie robiť to hneď. Určite minimálne jednu zimnú a jednu letnú sezónu by to malo prebehnúť, aby sa ukázalo, čo je dobré a čo nie. Potrebujeme získať skúsenosti a prax, aby sme vedeli niečo upraviť, na všetky zmeny treba čas," skonštatoval pre Nový Čas Peter Spitzkopf.

Okrem skrátenia obdobia sezónnej uzávery musia návštevníci rátať aj s obmedzením vstupu psov a iných zvierat do vysokohorského prostredia. Pohybovať sa v ich spoločnosti môžu návštevníci mimo lokalít s výskytom svištích kolónií, so stálou prítomnosťou kamzičích čried a lokalít výskytu veľkých šeliem i ďalších vzácnych a ohrozených druhov živočíchov.

Link na celý článok: TANAP má nový návštevný poriadok: Zmeny sa nepáčia každému! Obmedzenie viacerých zaskočí | Nový Čas (cas.sk)

Prečítané: 2756
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.