Logo
Vytlačiť túto stránku

Kritika schválenej zonácie bez odbornej diskusie a súhlasu vlastníkov pôdy a samospráv: Nová vláda by mala takéto rozhodnutia razantne prehodnotiť

Vláda SR schválila zonáciu bez odbornej diskusie. Konštatuje to podpredseda Smeru-SD Richard Takáč. Spomína zonáciu Národného parku Slovenský kras, Chránený areál Stolické vrchy a Prírodnú rezerváciu Devínska Kobyla. TASR o tom informoval tlačový odbor strany.

Doporučený Ilustračné foto: Marek Pindroch Ilustračné foto: Marek Pindroch

„Chýbajú akékoľvek vyhodnotenia dosahov na národné hospodárstvo a zamestnanosť," zareagoval Richard Takáč na portáli Teraz.sk s tým, že nová vláda by na svojom prvom riadnom zasadnutí mala tieto uznesenia zásadne a razantne prehodnotiť.

Rozhodnutie mala podľa neho vláda spraviť napriek zásadným rozporom zo strany Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR i nesúhlasu súkromných vlastníkov, samospráv a štátneho správcu, teda všetkých dotknutých. Pripomína, že v niektorých prípadoch došlo k zvýšeniu prvého alebo druhého stupňa ochrany na piaty stupeň ochrany, poväčšine len na základe jediného kritéria, a to štátne vlastníctvo.

„Každé vládne rozhodnutie, ktoré ovplyvňuje život v regiónoch, musí prejsť odbornou debatou, diskusiou s tými, ktorých sa priamo dotýka," odkazuje podľa TASR Richard Takáč.

Link na celý článok: R. Takáč: Vláda schválila zonáciu bez odbornej diskusie (teraz.sk)

 

Prečítané: 1089
(4 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.