Logo
Vytlačiť túto stránku

Výkup pozemkov v národných parkoch je dočasne ukončený: Vlastníci lesov chcú verejnú kontrolu míňania peňazí v ochrane prírody

Výkup je dočasne ukončený, aktuálne oznamuje internetová stránka s ponukou výkupu pozemkov v národných parkoch. Ochranári ďakujú vlastníkom za prejavený záujem. Zaregistrovaní vlastníci sa môžu prihlásiť k účtu a vidieť odoslané ponuky. Tie sú podľa organizátorov výkupu nezáväzné, ale pri vyhodnocovaní ich už nie je možné meniť. Sľubujú, že po vyhodnotení ponúk budú kontaktovať vlastníkov e-mailom: Ponuka výkupu pozemkov (ponukavykupupozemkov.sk)

 

Doporučený Výkup pozemkov v národných parkoch je dočasne ukončený: Vlastníci lesov chcú verejnú kontrolu míňania peňazí v ochrane prírody

Ministerstvo životného prostredia SR v polovici augusta informovalo verejnosť o tom, že za prvých päť týždňov od spustenia výkupu pozemkov v národných parkoch z plánu obnovy a odolnosti navštívilo oficiálnu webovú aplikáciu www.ponukavykupupozemkov.sk vyše 27 tisíc návštevníkov. Registráciou prešlo doposiaľ 1 462 používateľov, ktorí predložili 2 253 ponúk.

 „Budeme sa ministerstva životného prostredia pýtať, kto zaradzoval pozemky do projektu a na základe akých kritérií, či sú v projekte zahrnuté aj výkupy pozemkov v súčasnosti v 5. stupni ochrany a tretia otázka je najdôležitejšia - kto bude overovať "hodnotu za peniaze" pri tak obrovskom štátnom výdaji peňazí? Či skutočne "najnižšia cena" je rozhodujúca pre tak ušľachtilý cieľ celého komponentu 5 Plánu obnovy a odolnosti - Adaptovať regióny na zmenu klímy? A samozrejme, vyžiadame si aj poradovník - pre tak potrebnú verejnú kontrolu míňania peňazí v ochrane prírody,“ zareagovala na aktuálny oznam envirorezortu ÚNIA regionálnych združení vlastníkov neštátnych lesov na Slovenska na sociálnej sieti.

Naposledy zmenené: nedeľa, 03 september 2023 09:33
Prečítané: 2537
(5 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.