Logo
Vytlačiť túto stránku

TV Markíza: Deviaty útok medveďa na človeka v tomto roku. Medvedica s dvoma mladými napadla hubára

TV Markíza vo včerajších večerných správach informovala o tom, že medveď neďaleko chudobnej osady zaútočil na miestneho hubára. Zakrvavený muž dokázal prísť domov a privolal si záchranku. Incident sa stal neďaleko Pribyliny. Tamojší osadníci sú „preslávení" zberači lesných plodov. Kým pred mesiacom ich z hory vyháňali ochranári, teraz to urobila medvedica s dvomi mladými a v hre je odškodné.  

Doporučený Ilustračné foto: Ing. Pavol Lenko Ilustračné foto: Ing. Pavol Lenko

Portál TVNOVINY.sk napísal: „Zrazu vybehol, skočil mi na brucho a na ruku,“ opisuje hubár. Hovorí, že tam bola veľká tráva a medvedicu preto skôr nevidel. Medveď tam ešte nikdy na obyvateľa osady nezaútočil. Pre všetkých je to teda prekvapenie. Zranený muž má problémy so sluchom, a tak je dosť možné, že aj keby medvedica vysielala signály, že je príliš blízko nej, nepočul by ju. Partnerka zraneného si už všetko naštudovala a od rána zháňa kontakty na úrady. „Nech štát platí peniaze za túto bolesť, lebo to si nespravil sám,“ hovorí.

Štátni ochranári dodali, že k stretu došlo mimo intravilánu obce a mimo označených turistických trás v lesnom prostredí. „S najväčšou pravdepodobnosťou muž pre hukot rieky nepočul varovné signály od medvedice, ktorá sa pohybovala pri toku. V drvivej väčšine prípadov medveď najprv varuje vrčaním alebo fučaním, aby sa človek nepribližoval. Zaútočí až následne,“ povedala Simona Klamárová zo zásahového tímu pre medveďa hnedého. V blízkosti miesta incidentu sa nachádza aj niekoľko polí s kukuricou, informoval portál TVNOVINY.sk.

TV Markíza ešte uviedla, že tento ide o deviaty útok medveďa na človeka.

Link na článok a reportáž: Hubár po napadnutí medveďom dokráčal domov a sám si zavolal záchranku. Od štátu teraz chce peniaze | TVNOVINY.sk

Prečítané: 1021
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.