Logo
Vytlačiť túto stránku

Už 500 šiestakov sa stalo mladými lesníkmi: Absolventi Detskej lesníckej univerzity vedia, aký je les dôležitý a prečo je drevo významná surovina

Z rúk dekana Lesníckej fakulty Technickej univerzity vo Zvolene prevzal diplom už 500. absolvent Detskej lesníckej univerzity. Slávnostná promócia sa uskutočnila 20. júna 2023 v aule Technickej univerzity vo Zvolene. Tridsaťštyri šiestakov základných škôl zo Zvolena, Pliešoviec, Badína a Zvolenskej Slatiny pravidelne od októbra do júna navštevovalo Detskú lesnícku univerzitu. Mladí študenti poznávali zaujímavosti slovenského lesa teoreticky i prakticky v prednáškových miestnostiach univerzity, na odborných lesníckych pracoviskách a v priamo v lesnom prostredí. Národné lesnícke centrum o tom informuje v tlačovej správe.

Doporučený Promócia absolventov Detskej lesníckej univerzity Zdroj: FB stránka NLC Promócia absolventov Detskej lesníckej univerzity

Počas štúdia na Detskej lesníckej univerzite objavovali spoločne tajomstvá lesa. Témy štúdia boli rozdelené do ôsmich tematických celkov ako napríklad „Les to nie sú len stromy“, „Drevo tradičný materiál“, „Z poľovníckej kapsy“, „Lesní architekti“, „Príbeh lesa od semienka po strom“. Sprievodcami v ich štúdiu boli odborníci z Národného lesníckeho centra a štátneho podniku LESY Slovenskej republiky a štátneho podniku Vojenské lesy a majetky SR. Spoločne tak hľadali odpovede na otázky, aký dôležitý je les pre život človeka a prečo je drevo významná obnoviteľná surovina.

„Dovoľujem si prejaviť veľkú vďaku Národnému lesníckemu centru a lesníckym partnerom za iniciatívu v oblasti neformálneho vzdelávania súvisiaceho s ochranou životného prostredia a starostlivosťou o les, ako aj za vštepovanie trvalých environmentálnych hodnôt našim deťom“ povedal viceprimátor Mesta Zvolen Ľubomír Zdút-Šťastný.

Projekt Detskej lesnej univerzity organizuje Národné lesnícke centrum spolu s partnermi  Vojenské lesy a majetkami SR š.p. a štátny podnik LESY Slovenskej republiky,  v spolupráci s Lesníckou fakultou Technickej univerzity vo Zvolene a mestom Zvolen.

Prečítané: 911
(1 Hlasovať)
Lesmedium. All Rights Reserved.