Logo
Vytlačiť túto stránku

Pred Národnou radou SR sa 20. júna uskutoční protestné zhromaždenie: Je nemysliteľné sypať si popol na hlavu za odstránenie škôd spôsobených prírodnými pohromami

Únia regionálnych združení vlastníkov neštátnych lesov Slovenska vyzýva vlastníkov pôdy, lesníkov, farmárov, poľovníkov, včelárov, rybárov a ľudí tradičných hodnôt a spôsobu života, aby prišli v utorok 20. júna medzi 15:30 – 16:30 hod. pred Národnú radu SR a podporili tak poslancov parlamentu, ktorí v hlasovaní  odmietnu protividiecky vládny návrh novely zákona o ochrane prírody, ktorú pripravili Budajovi úradníci s históriou Lászloa Solymosa.

Doporučený Ilustračné foto: Peter Gogola Ilustračné foto: Peter Gogola

„Pod pláštikom „lebo Brusel“ a „Rozsudku súdneho dvora s pokutou za prehratý súd o hlucháňa“ zakázať čokoľvek, čo si ochranár zmyslí... Kvôli úradníkom, ktorí úmyselne s cieľom posilnenia pozície ochranárov v hospodárskej činnosti v lesoch na úkor ich vlastníkov a správcov nedostatočne obhajovali slovenské záujmy v Bruseli a do návrhu vpašovali paragrafy mocenskej svojvôle úradníkov aj s názvom „prevencia“. Na temer dvoch miliónoch hektárov môžu v rámci prevencie zakazovať všetko, čo sa im zazdá,“ zdôvodňuje zvolanie zhromaždenia Únia regionálnych združení vlastníkov neštátnych lesov Slovenska na sociálnej sieti.

Podľa reprezentatívnej organizácie vlastníkov lesov je nemysliteľné, aby si lesomajitelia sypali popol na hlavu za to, že odstránili škody z prírodných pohrôm, ktoré spôsobil vietor a škodlivý hmyz v lesoch, čím na Slovensku údajne ubúda hlucháň a pritom v rokoch 2018-2020 v Česku, Rakúsku a Nemecku sa pre odumretie smrečín "odlesňovali" národné parky dokonca za pomoci armády (napríklad národné parky Harz a Saské Švajčiarsko v Nemecku) a paradoxne, tieto práce pri záchrane lesov Európy vykonávali tisícky lesných robotníkov s lesnou technikou a koňmi zo Slovenska.

Prečítané: 22355
(33 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.