Logo
Vytlačiť túto stránku

Výzva na reštart lesníckej petície: Na krátky čas sa prestaňme báť o seba a svoju prácu, urobme niečo!

Spracovanie chorých a poškodených stromov a tým aj celé postupy v ochrane lesov v práci lesníkov a obhospodarovateľov lesov sa znovu budú meniť. Ešte stále sa cítia lesníci lesníkmi? Vôbec im nevadí, že k práci, ktorú vykonávajú, sa vyjadrujú ľudia, ktorí nenesú žiadnu zodpovednosť za svoje rozhodnutia? https://www.teraz.sk/.../envirorezo.../721071-clanok.html...

Doporučený Róbert Gombárik v odborne obhospodarovaných lesoch na Makove Foto Jozef Marko Róbert Gombárik v odborne obhospodarovaných lesoch na Makove

Dokedy budeme počúvať rozprávky o tom, že musíme byť ticho, lebo systém je takto nastavený? Naozaj sa lesníci a obhospodarovatelia lesov boja dať najavo, že toto je likvidácia ich profesie? Ing. Dušan Lukašik, CSc. vypracoval kompletnú analýzu celého problému v lesníctve a obhájil v nej prácu a postupy lesníkov i poľovníkov v manažmente správy prírodných zdrojov.

Nemusel to ako vedec robiť, ale dal si tú námahu a naštudoval si lesnícku a poľovnícku literatúru. Aj na základoch profesora Štefana Korpeľa vypracoval podklady na stovkách strán o súčasných problémoch lesníkov a poľovníkov a chcel nám pomôcť.

Pre skutočne hlúpe veci, ktoré úplne dehonestujú našu prácu, je naozaj čas podporiť jeho snahu, ktorou bojuje za nás na vrcholnej vedeckej scéne. Chcem poprosiť všetkých lesníkov, ale aj poľovníkov, rybárov, včelárov a tých, ktorí chcú niečo zmeniť, aby sme prácu tohto človeka podporili a rozbehli petíciu, ktorú podporila aj Slovenská lesnícka komora.

Keby sa každý lesník aspoň sám za seba ešte raz pokúsil pozbierať aspoň dva hárky, čo je 20 podpisov, tak Ing. Dušan Lukášik, CSc. dotiahne všetko do zdarného konca. Robí pre nás veľmi veľa a nemusel to robiť. Dajme prosím najavo, že si to ceníme. Na krátky čas sa prestaňme báť o seba a svoju prácu. Pozorne si prečítajte, čo pre nás robí. Teraz je správny čas niečo urobiť. Už nikdy sa nezopakuje.

Link na petíciu: https://www.peticiamorho.sk/

Róbert Gombárik

Zdroj: Status autora na sociálnej sieti

Titulok a redakčná úprava: Lesmedium.sk

 

 

Naposledy zmenené: štvrtok, 15 jún 2023 10:19
Prečítané: 2051
(12 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.