Logo
Vytlačiť túto stránku

Dva megatrendy drevospracujúceho priemyslu: Udržateľnosť a digitalizácia

Počas piatich dní, od 15. do 19. mája 2023, predstavil popredný svetový veľtrh pre drevospracujúci priemysel LIGNA množstvo noviniek, inovácií, inšpirácie a možností na stretávanie. 1 300 spoločností z 50 rôznych krajín na 114 000 m2 hanoverského výstaviska predstavilo svoje riešenia pre drevospracujúci a nábytkársky priemysel, drevospracujúce remeslá, ale aj sektor lesníctva a prvotného spracovania dreva, pričom viac ako 700 prezentovaných noviniek a inovácií malo na veľtrhu svoju premiéru.

Doporučený Ilustračné foto: Jozef Marko Ilustračné foto: Jozef Marko

Dôraz bol kladený na dva megatrendy – udržateľnosť a digitalizáciu. Odozva z Nemecka a celého sveta bola vysoká. Heslom „Je to opäť LIGNA! Vitaj späť, drevospracujúca komunita!“ privítala okolo 80 000 návštevníkov zo 160 krajín, ktorí využili príležitosť informovať sa o „chytrých“ strojoch a výrobných procesoch šetriacich zdroje. Informuje o tom Drevársky magazín na portáli Drevmag.com.

Na februárovej tlačovej konferencii LIGNA.Preview v Hannoveri organizátori predbežne oznámili očakávanú účasť cez 1 100 vystavovateľov na viac ako 107 000 m2 výstavnej plochy. Už toto bol, s ohľadom na „postkovidovú“ neistotu, optimistický odhad. Konečných 1 300 firiem a 114 000 m2 obsadenej výstavnej plochy preto predstavuje ešte lepší výsledok, než sa čakalo. Organizátori preto boli spokojní, a to napriek tomu, že de facto išlo o pokles v porovnaní s poslednou Lignou v roku 2019, ktorej sa zúčastnilo 1 500 vystavovateľov z 55 krajín na ploche 132 000 m2.

„LIGNA 2023 překonala vysoká očekávání našich vystavujících společností i našich návštěvníků a ukázala, že stroje, zařízení a řešení prezentovaná na veletrhu dláždí cestu udržitelnému a digitalizovanému dřevozpracujícímu, nábytkářskému a stavebnímu průmyslu,“ povedal na záverečnej tlačovej konferencii Dr. Jochen Köckler, predseda predstavenstva Deutsche Messe. „Působivých 60 procent návštěvníků přijelo ze zahraničí. LIGNA tak dále posílila svou pozici předního světového dřevozpracujícího veletrhu.”

Link na celý článok: LIGNA se přiblížila předkovidovým číslům a posílila svoji globální pozici - Drevmag.com

Prečítané: 835
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.