Logo
Vytlačiť túto stránku

Zásahový tím v akcii: Medvede sa majú na ružomberskom cintoríne chytiť do pascí, potom ich usmrtia

Medvede z cintorína v Ružomberku chcú odstreliť. Nastražili im pasce, no medvede ich obišli, uviedla TV Markíza vo včerajšej reportáži. Na portáli TVNOVINY ďalej informovala, že najmenej štyri medvede ohrozujú bezpečnosť ľudí na cintoríne v Ružomberku. Vyhrýzanie vosku z kahanconv sa im stane osudným. Zásahový tím pre medveďa hnedého rozhodol, že pomôže len likvidácia.

Doporučený Ilustračné foto: Ing. Pavol Lenko Ilustračné foto: Ing. Pavol Lenko

„Verdikt prišiel po niekoľkých dňoch neúspešného plašenia. Medvede si zvykli,  je nutný odchyt a eutanázia. Chlapi zo zásahového tímu západ priviezli a zmontovali dve pasce. Klietka musí vydržať vyčíňanie silného medveďa, preto je celá z kovu. Váži okolo pol tony. Aj v dvoch pasciach budú návnadou kahance, aj keď ich je na hroboch dostatok. Zo skúseností vedia, že zaberá práve rovnaká návnada. Medvede prišli aj dnes v noci, no pasce ešte nenavštívili. Najskôr si musia na nové prvky a pachy z nich privyknúť,“ napísal portál TVNOVINY.sk.

Viac sa dozviete v reportáži.

Link na článok a reportáž: Medvede z cintorínu v Ružomberku chcú odstreliť. Nastražili im pasce, no medvede ich obišli | TVNOVINY.sk

Prečítané: 1004
(1 Hlasovať)
Lesmedium. All Rights Reserved.