Logo
Vytlačiť túto stránku

Lesná pedagogika pracuje aj so stredoškolákmi: A tí sa pýtajú, čo môžu urobiť pre lesy

140 stredoškolákov včera zasadlo do posluchárne Lesníckej fakulty Technickej univerzity vo Zvolene, aby v rámci projektu LESU ZDAR! strávili prvý a jedinečný deň s lesníkmi. Program pre študentov bol vyskladaný z interaktívnej prednášky hovorcu Národného lesníckeho centra Igora Viszlaia o lesoch a lesníctve na Slovensku a z diskusie s predstaviteľmi lesníckych inštitúcií, po ktorej sa študenti presunuli na odborné lesnícke pracoviská. Informácia je uverejnená na stránke Lesná pedagogika na sociálnej sieti.

Doporučený Stredoškoláci v Centre excelentnosti LignoSilva Zdroj: FB stránka Lesná pedagogika Stredoškoláci v Centre excelentnosti LignoSilva

„Študenti Gymnázia Ľudovíta Štúra vo Zvolene navštívili Centrum excelentnosti LignoSilva, kde si prezreli jedinečný CT skener a vysadili v areáli centra stromčeky. Gymnazisti z Gymnázia Andreja Sládkoviča v Banskej Bystrici predpovedali budúcnosť lesa vo virtuálnej 3D jaskyni. Študenti Gymnázia Milana Rúfusa v Žiari nad Hronom si vyskúšali test DNA v špecializovanom lesníckom laboratóriu. Ústav ekológie lesa SAV vo Zvolene privítal vo svojich laboratóriách študentov Strednej odbornej školy Samuela Mikovíniho z Banskej Štiavnice. Prácu operátora harvestora si vyskúšali študenti zo Strednej odbornej školy agronomickej a technickej v Kežmarku,“ uvádza stránka Lesná pedagogika.

Organizátori podujatia na sociálnej sieti ďalej píšu, čo zaujímalo mladých ľudí v diskusii s lesníkmi najviac: Prečo nosia lesníci zelenú kockovanú košeľu a klobúk? Ako sa uplatnia v lesníctve ženy, a môžu píliť stromy v lese? Súvisí biotechnológia a farmakológia s lesníctvom? Čo robí generálny riaditeľ a ako sa ním môžem stať? Čo môžem ja urobiť pre lesy?

Prečítané: 705
(2 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.