Logo
Vytlačiť túto stránku

Poľovníci protestujú pred Národnou radou SR proti poslaneckému návrhu zákona o poľovníctve: Požadujú od zákonodarcov, aby hlasovali proti

Vzhľadom na neochotu komunikácie a netransparentnú neodbornú prípravu a možné negatívne následky pre občanov Slovenskej republiky organizuje Slovenská poľovnícka komora 18. mája 2023 od 10. hodiny protest pred budovou Národnej rady SR proti likvidačnému poslaneckému návrhu zákona o poľovníctve a ďalších pozmeňovacích návrhoch. Na protest bolo oficiálne nahlásených viac ako 1 800 účastníkov.

Doporučený Zdroj: FB stránka Slovenskej poľovníckej komory Zdroj: FB stránka Slovenskej poľovníckej komory

Vo vyhlásení organizátori protestu uvádzajú, že poľovníci zúčastnení na verejnom protestnom zhromaždení požadujú od poslancov Národnej rady SR, aby hlasovali proti poslaneckému návrhu zákona o poľovníctve z dielne Fecka, Pročka, Kučeru a proti pozmeňovacím návrhom, pretože je to pre viac ako 100 ročnú históriu a ďalšie cieľavedomé užívanie prírodného bohatstva Slovenska úplne likvidačné.

Ďalej požadujú riadny návrh zákona, ktorý bude transparentne pripravený spoluprácou všetkých zainteresovaných strán zástupcov poľovníkov, lesníkov, poľnohospodárov, veterinárov, ochrancov prírody, odborných inštitúcií, vedcov a samosprávy.

Slovenských poľovníkov v tomto proteste podporujú Slovenský rybársky zväz, Slovenská kynologická jednota, ÚNIA regionálnych združení neštátnych vlastníkov lesov Slovenska, Odborový zväz DREVO, LESY, VODA.

V prílohe uverejňujeme tlačovú správu Slovenskej lesníckej komory.

Naposledy zmenené: štvrtok, 18 máj 2023 12:00
Prečítané: 1076
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.