Logo
Vytlačiť túto stránku

Poľskí štátni lesníci: Pravdivé informácie sú podložené argumentami a dôkazmi, nie hraním na emócie

Ľudská pamäť môže byť dobrá, ale krátka. Možno preto je pre pseudoekologické kruhy také ľahké rozprávať príbehy o tom, že les, ktorý dnes vidíme, bol vždy taký a bol "nekontaminovaný" ľudskou činnosťou už tisíce rokov. Naratív, ktorý šíria aktivisti, že Lesný inšpektorát Bircza vykonáva lúpeže v oblasti "starobylého Karpatského lesa", stráca svoj podstatný základ, keď porovnáme fotografie z roku 1944 so súčasnými. Poľské štátne lesy – Lasy Paňstwowe o tom píšu na svojej internetovej stránke.

 

Doporučený Zdroj: Internetová stránka Poľských štátnych lesov Zdroj: Internetová stránka Poľských štátnych lesov

„Fotografia prezentujúca súčasný stav, ktorý tak poteší proekologické prostredie a všetkých záujemcov o túto oblasť, je výsledkom práce niekoľkých generácií lesníkov a lesných robotníkov, ktorí sa riadia predovšetkým myšlienkou zachovania trvanlivosti lesa pre budúce generácie a jeho príkladným zdravotným stavom.

Takže, milý čitateľ, pozrite sa na chvíľu na obe fotografie, porovnajte zmeny, ktoré sa dejú v priebehu rokov v oblasti pokrytia oblasti lesmi a vyvodzujte si vlastné závery o správnosti a efektívnosti fungovania Lesnej oblasti Bircza.

Koniec koncov, pravdivé informácie sú informácie, podložené vecnými argumentami a dôkazmi, a nielen chaotickým kričaním nepravdy, manipuláciou s faktami a príslovečným "hraním na emócie",“ uvádzajú v závere článku poľskí štátni lesníci.

Link na celý článok: Porovnajte les na fotografiách — Štátne lesy (lasy.gov.pl)

 

Naposledy zmenené: utorok, 14 marec 2023 15:45
Prečítané: 4068
(13 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.