Logo
Vytlačiť túto stránku

Medvede teraz v zime nespia: V lesoch sa treba mať pred nimi na pozore

Po internete a sociálnych sieťach koluje video, ktoré zachytáva mimoriadne aktívnu skupinu štyroch alebo piatich medveďov. Portál MY Liptov o tom píše v článku s titulkom Buďte obozretní, medvede namiesto spánku pobehujú po lese, určitým miestam sa treba vyhnúť.

Doporučený Ilustračné foto: Ing. Pavol Lenko Ilustračné foto: Ing. Pavol Lenko

„Namiesto zimného spánku, ktorému by sa mali vzhľadom na ročné obdobie oddávať, behali po lese. Podľa popisu videa malo ísť najprv o medvede v Hrabove pri Ružomberku, potom v okolí Komjatnej a neskôr došlo k zmene lokality všeobecne na Liptov. Podarilo sa nám nájsť autora a spojiť sa s ním. Ten potvrdil, že video vzniklo v lesoch pri Komjatnej v okrese Ružomberok.

Na zimný spánok sa medvede štandardne ukladajú v polovici novembra a zobúdzajú sa v marci. Správajú sa tak v prípade, ak sú teploty vonkajšieho prostredia pod bodom mrazu. V dôsledku nadpriemerných teplôt v zimných mesiacoch sa budeme častejšie stretávať s aktívnymi medveďmi,“ informuje MY Liptov.

Zdroj: https://myliptov.sme.sk/c/23109052/budte-obozretni-medvede-namiesto-spanku-pobehuju-po-lese-urcitym-miestam-sa-treba-vyhnut.html

Prečítané: 1115
(1 Hlasovať)
Lesmedium. All Rights Reserved.