Logo
Vytlačiť túto stránku

Štátni lesníci obnovujú tradíciu včelárstva: V Topoľčiankach otvorili lesoučebňu, zameranú na chov včiel

Štátny podnik LESY SR vybudoval a spravuje viacero lesoučební a edukačných centier po celom Slovensku. Najmä detskí návštevníci v nich môžu zážitkovou formou poznávať tajomstvá lesa a naučiť sa viac o odbornej práci lesníkov. Aktuálne o tom informuje na sociálnej sieti.

 

Doporučený Nová lesoučebňa na OZ Tríbeč v Topoľčiankach Foto: FB stránka LESY SR š. p. Nová lesoučebňa na OZ Tríbeč v Topoľčiankach

Nová ekoučebňa, ktorú tento týždeň štátni lesníci otvorili na Odštepnom závode Tribeč, má medzi lesoučebňami špecifické postavenie. Je venovaná včelám a lesníci v nej budú realizovať aktivity lesnej pedagogiky zamerané na včelársku tematiku Žiaci sa tu môžu naučiť napríklad to, ako fungujú včelie spoločenstvá, ako sa o nich treba starať, na čo by správny včelár nemal zabúdať, či to, aké produkty vďaka včelám a ich usilovnej práci môžeme získať.  

„Deň včelárskych produktov a slávnostné otvorenie včelárskej ekoučebne a skanzenu v Topoľčiankach sa realizovalo vďaka cezhraničnému projektu Maďarskí a slovenskí lesníci pre včely. Na podujatí nemohli chýbať ani naši maďarskí partneri z Vértesi Erdő Zrt. Hlavným cieľom celého projektu je spoločne obnoviť tradíciu včelárstva a spracovania včelárskych produktov v lesníctve na oboch stranách hranice,“ uvádzajú LESY SR v aktuálnom statuse.

 

Naposledy zmenené: piatok, 09 december 2022 06:05
Prečítané: 1030
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.