Logo
Vytlačiť túto stránku

Národné lesnícke centrum: Vianočný stromček v detskej nemocnici dostal meno Barborka

Lesní pedagógovia z Národného lesníckeho centra (NLC) v rámci dlhodobej spolupráce so Základnou školou pri Detskej fakultnej nemocnici v Banskej Bystrici v oblasti aktivít lesnej pedagogiky každoročne prinášajú do nemocnice najkrajší symbol slovenských Vianoc – zelený vianočný stromček. Tohtoročný vianočný stromček pochádza z Mestských lesov Banská Bystrica a samotní malí pacienti ho nazvali pekným decembrovým menom Barborka. Masmédiá o tom dnes informoval hovorca NLC Igor Viszlai.

Doporučený Jedlička Barborka od lesníkov z Národného lesníckeho centra a Mestských lesov Banská Bystrica v Detskej fakultnej nemocnici Zdroj: FB stránka NLC Jedlička Barborka od lesníkov z Národného lesníckeho centra a Mestských lesov Banská Bystrica v Detskej fakultnej nemocnici

„Vianočný stromček, ako produkt udržateľného hospodárenia v lesoch, je tradičný symbol slovenských Vianoc. Symbolizuje nádej a vieru, že po náročnom roku prichádza čas na spomalenie a pekné chvíle s rodinou. Vianočný stromček, ktorý dnes prinášame do detskej nemocnice v spolupráci s Mestskými lesmi v Banskej Bystrici, nech je pre všetkých pacientov symbolom viery a nádeje, že tohtoročné Vianoce strávia doma s rodinami a priateľmi,“ povedal Peter Balogh, generálny riaditeľ NLC pri dnešnom odovzdávaní.

„Lesní pedagógovia s aktivitami lesnej pedagogiky navštevujú Detskú fakultnú nemocnicu od roku 2008. Cieľom spolupráce je umožniť malým pacientom vzdelávať sa a nepriamo ,prostredníctvom lesa, im spríjemniť pobyt v nemocnici. Počas tohtoročnej adventnej návštevy malých pacientov sme spoločne poznávali ihličnaté dreviny a vyrábali vianočné dekorácie inšpirované lesom,“ doplnila lesná pedagogička Andrea Melcerová z NLC.

Jedna z detských pacientov, Adelka, ktorá absolvovala aktivity lesnej pedagogiky na záver skonštatovala: „Poznať dreviny, z ktorých je vianočný stromček je zázračné. Najkrajšia je naša jedlička Barborka.“

 

 

 

Prečítané: 850
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.