Logo
Vytlačiť túto stránku

Národné lesnícke centrum vyhlásilo umeleckú súťaž: Stromy a my

Národné lesnícke centrum v rámci Medzinárodného dňa stromov 2022 vyhlasuje celoštátnu umeleckú súťaž Stromy a my so zameraním na plošné výtvarné formy a fotografiu. Súťaž je určená študentom gymnázií a stredných odborných škôl vo veku od 15 do 19 rokov. NLC o tom informuje v dnešnej tlačovej správe.

 

Doporučený Ilustračné foto: Marek Pindroch Ilustračné foto: Marek Pindroch

„Stromy boli a sú častým objektom umelcov. Inšpirujú básnikov, maliarov i fotografov. Ich poznávanie a ochrana je prejavom kultúry každého národa. Človeka dokážu inšpirovať svojim mohutným vzrastom, veľkým fyzickým vekom, zvláštnym habitusom neopakovateľnej estetickej hodnoty, nezvyčajným tvarom kmeňa, pestrosťou farieb kvetov alebo listov a samozrejme, kvalitou genetického materiálu, ktorý v sebe skrývajú.

Cieľom umeleckej súťaže je poukázať na význam stromov ako nositeľov odkazu generáciám o trvalo udržateľnom hospodárení v lesoch, o ochrane lesa, prírody a životného štýlu. Súťaž je určená študentom gymnázií a stredných odborných škôl vo veku od 15 do 19 rokov. Študenti môžu súťažiť v dvoch kategóriách – Výtvarné dielo a Fotografia. V každej zo súťažných kategórií budú cenami odmenené tri najlepšie práce, resp. autori. Hlavnou cenou je víkendový pobyt na chate v kúpeľnom meste Kováčová,“ uvádza NLC v tlačovej správe.

Termín uzávierky súťaže je 30. november 2022 a vyhlásenie výsledkov umeleckej súťaže bude online formou, na sociálnych sieťach @nlc_zvolen (Facebook a Instagram). Všetky informácie a propozície sú dostupné na https://web.nlcsk.org/stromy-a-my/.

V prílohe k článku nájdete plagát k súťaži.

Prečítané: 976
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.