Logo
Vytlačiť túto stránku

Envirorezort chce vytvoriť krajské a obvodné úrady životného prostredia: Sľubuje rýchlejšiu a efektívnejšiu štátnu správu

Od začiatku júla budúceho roka by mali na Slovensku vzniknúť krajské a obvodné úrady životného prostredia. Vyplýva to z návrhu novely zákona o štátnej správe starostlivosti o životné prostredie, ktorý envirorezort predložil do pripomienkového konania. Vytvorením špecializovanej štátnej správy na úseku životného prostredia sa majú riešiť existujúce nedostatky systému výkonu miestnej štátnej správy v oblasti životného prostredia. Informuje o tom portál NášVidiek.sk.

Doporučený Ilustračné foto: Jozef Marko Ilustračné foto: Jozef Marko

„Výsledkom tohto procesu bude lepšie vecné riadenie štátnej správy starostlivosti o životné prostredie, lepšia rozhodovacia činnosť a rýchlejšia a efektívnejšia štátna správa,“ uviedlo podľa portálu NášVidiek ministerstvo životného prostredia. Tento krok sa dosiahne odčlenením existujúcich odborov starostlivosti o životné prostredie okresných úradov, ktoré vykonávajú pôsobnosť v rámci rezortu Ministerstva vnútra SR a vytvorením špecializovanej miestnej štátnej správy v gescii Ministerstva životného prostredia SR.

Prečítané: 790
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.