Logo
Vytlačiť túto stránku

Drevom primárne kúri 15 percent obyvateľov Slovenska: Cien energií sa obáva takmer 75 percent ľudí

Medzi zdroje vykurovania v slovenských domácnostiach sa radí na prvé miesto plyn, ktorý ako hlavný zdroj využíva 37 % Slovákov, a na druhom mieste je ústredné kúrenie, ktoré má v domácnosti ako hlavný zdroj 31 %. Tretie v poradí je potom drevo, ktorým primárne kúri 15 % Slovákov a 11 % využíva elektrickú energiu. Tepelné čerpadlo, uhlie alebo solárna energia sa pohybujú len v nižších jednotkách percent. Informuje o tom portál WebNoviny.sk.

Doporučený Ilustračné foto: Jozef Marko Ilustračné foto: Jozef Marko

Cien energií sa obáva takmer 75 % Slovákov. Ako ďalej vyplýva z prieskumu spoločnosti Nielsen Admosphere Slovakia, drahých energií sa neobávajú 2 % respondentov.

Cenová hladina energií je zároveň najväčšou motiváciou pre znižovanie ich spotreby v domácnosti. Takmer 7 z 10 Slovákov je ochotných v rámci úsporných opatrení znížiť teplotu vykurovania v domácnosti aspoň o 1 stupeň, zhruba rovnaké percento pripúšťa nákup iba úsporných spotrebičov.

Link na celý článok:

Rast cien energií znepokojuje až 75 percent Slovákov, najväčšie obavy z vysokých účtov majú ženy - vEnergetike.sk (webnoviny.sk)

Prečítané: 744
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.