Logo
Vytlačiť túto stránku

Agrorezort: Tohtoročný monitoring populácie vlka dravého na Slovensku končí 30. septembra

Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR informovalo v týchto dňoch všetkých, ktorým bolo začiatkom mája doručené oznámenie o začiatku monitoringu reprodukčných párov vlka dravého na Slovensku, že tohtoročný monitoring bude ukončený 30. septembra 2022. Monitoring, ktorý je podrobne popísaný v Programe starostlivosti o vlka dravého na Slovensku, zabezpečuje Národné lesnícke centrum vo Zvolene.

Doporučený Vlčia rodinka v Múzeu TANAP-u v Tatranskej Lomnici Foto: Jozef Marko Vlčia rodinka v Múzeu TANAP-u v Tatranskej Lomnici

Agrorezort požiadal o súčinnosť a zabezpečenie zápisu informácií z pozorovaní do aplikácie http://gis.nlcsk.org/vlk/ najneskôr do 3. októbra 2022. Generálny riaditeľ Sekcie lesného hospodárstva a spracovania dreva Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Ing. Tibor Jančok v závere informácie spojenej so žiadosťou o súčinnosť poďakoval všetkým, ktorí sa zapojili do monitoringu a svojou činnosťou prispeli k rozšíreniu poznatkov o aktuálnom stave populácie vlka dravého na Slovensku.

 

Naposledy zmenené: utorok, 20 september 2022 13:29
Prečítané: 1059
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.