Logo
Vytlačiť túto stránku

V Pribyline usmrtenie medvedice problém nevyriešilo: 12 medveďov na jednom mieste

V Pribyline priamo pri bytovke sa podarilo nakrútiť až 12 medveďov pokope. Miestni tvrdia, že takáto situácia tam je už mesiac. Zásahový tím ešte v júni usmrtil v blízkej chatovej oblasti medvedicu, ktorá mala dve približne ročné mláďatá. Podľa starostu obce to situáciu nevyrieši. Informuje o tom portál Noviny.sk a v spravodajskej reportáži TV JOJ.

 

Doporučený Cesta z Pribyliny do Račkovej doliny Ilustfračné foto Jozef Marko Cesta z Pribyliny do Račkovej doliny

Medvede boli blízko frekventovanej cesty. "S jedným kamarátom z Čiech, tiež milovníkom prírody, sme ich boli pozorovať s nočným videním," hovorí autor videa, Branislav Lehotský. Video robil približne 20 metrov od bytovky, v ktorej býva. "Medvedíky chodili pravidelne pod tie bytovky. Tých medveďov máme viacej, pohyb medveďov je stály," hovorí starosta Pribyliny, Milan Kohút. 

Koncom júna zásahový tím usmrtil problémovú medvedicu, ktorá mala dve mláďatá. "Toto bolo veľmi zlé, ta situácia sa pomaly začala veľmi hrotiť," hovorí Michal Haring zo zásahového tímu. 

Portál Noviny.sk ďalej píše, že dve medvieďatá bez matky sa ale podľa starostu túlajú po chatárskej oblasti. "Pohybujú sa medzi našimi chatami. Stále zháňajú spôsob obživy, ktorý ich naučila ich mama," tvrdí Kohút. "Oblasť je monitorovaná, aj tí chatári majú na nás kontakty. My keď potrebujeme, sme na Liptove veľmi rýchlo," hovorí Haring. 

Mláďatá navštevujú aj okolie blízkeho kempu v Račkovej doline. "Na hlavnej ceste bol malý medvedík. Myslím, že to bol medvedík od tej medvedice," hovorí recepčná v Autocempu Račková Dolina, Viera Piateková.

Zdroj: https://www.noviny.sk/slovensko/694680-na-jednom-videu-zachytili-12-medvedov-ludia-z-okolia-pribiliny-maju-zo-seliem-stale-strach

 

 

Prečítané: 1518
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.