Logo
Vytlačiť túto stránku

LESY SR na podujatí EUSTAFORU v Estónsku: Silný hlas európskych štátnych lesníckych organizácií

Na konferencii európskych štátnych lesov v estónskom Sagadi sa zúčastňujú zástupcovia z 21 krajín, medzi nimi aj Slovenska. Predstavitelia štátneho podniku LESY SR už absolvovali seminár s praktickými ukážkami v teréne v Lahemaa National Park. Stretnutie sa koná po trojročnej pandemickej prestávke v rámci zoskupenia EUSTAFOR a LESY SR o ňom informujú na svojej stránke na sociálnej sieti.

Doporučený Zdroj: FB stránka LESY SR Zdroj: FB stránka LESY SR

„EUSTAFOR je organizácia so sídlom v Bruseli, ktorá združuje 36 podnikov, spravujúcich štátne lesy v 25 európskych krajinách. Hneď po jej založení v roku 2006 sa členom stal aj štátny podnik LESY SR. Dnes je EUSTAFOR silným hlasom európskych štátnych organizácií lesného hospodárstva na celoeurópskej úrovni, ktorým záleží na trvalo udržateľnom rozvoji a využívaní lesných zdrojov v Európe.

Estónsko je jednou z najlesnatejších krajín v Európe – polovicu jej územia pokrývajú lesy. Aj to je dôvodom, prečo tohtoročnú konferenciu organizujú práve kolegovia z estónskych štátnych lesov RMK (Riigimetsa Majandamise Keskus – State Forest Management Centre). Štátny podnik LESY SR na konferencii reprezentuje generálny riaditeľ Ján Marhefka a ďalší kolegovia,“ napísali štárni lesníci na sociálnej sieti.

 

Prečítané: 1240
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.