Logo
Vytlačiť túto stránku

Na vytváranie vhodných biotopov pre hlucháňa je vyčlenených 1,5 milióna eur: Žiadosti môžu podávať obhospodarovatelia štátnych, súkromných, obecných a cirkevných lesov

Obhospodarovatelia štátnych, neštátnych a cirkevných lesov môžu získať peniaze na vytváranie vhodných biotopov pre hlucháňa hôrneho. Žiadosti môžu podávať v rámci výzvy, ktorú zverejnila Pôdohospodárska platobná agentúra (PPA). TASR o tom píše na portáli Teraz.sk.

Doporučený Hlucháň hôrny Foto: Ing. Tibor Pataky, CSc. Hlucháň hôrny

"V rámci tejto výzvy môžu získať financie na výchovné zásahy v lesoch, zameraných na vytváranie vhodných biotopov pre hlucháňa hôrneho. Rozsah takýchto činností je uvedený v metodike, vypracovanej Národným lesníckym centrom," informovala PPA v stanovisku. Žiadosti môžu podávať oprávnení žiadatelia, ktorými sú obhospodarovatelia štátnych, súkromných, obecných a cirkevných lesov.

Na výzvu vyčlenili 1,5 milióna eur. "Táto suma by mala byť poskytnutá formou sadzby vo výške 470 eur na hektár plochy a podľa predpokladov by išlo o podporu približne na 3 190 hektárov," dodali podľa TASR z PPA.

Žiadatelia sa môžu do výzvy prihlasovať od 16. mája do 29. júla. Viac informácií o výzve, ako aj o podmienkach oprávnenosti zverejnila PPA na svojej internetovej stránke.

Link na zverejnenú výzvu:

https://www.apa.sk/aktualne-vyzvy/oznmenie-o-zverejnen-vzvy--55-prv-2022-pre-podopatrenie-8-5-investcie-do-rozvoja-lesnch-oblast-a-zlepenia-ivotaschopnosti-lesov/11424

Prečítané: 1109
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.