Logo
Vytlačiť túto stránku

Názor: Do lesníkov sa kopalo z každej strany. Reforma priniesla množstvo poloprávd, lží a zloby

Ján Vojtaššák, mladý občiansky aktivista, amatérsky bloger a zakladateľ združenia Belianska kaviareň, ktoré organizuje v meste pod Tatrami rôzne kultúrne podujatia, uverejnil včera na blogu Denníka N článok, v ktorom na úvod píše, že reforma lesov (mal na mysli reformu národných parkov s prevodom štátnych lesov pod správu štátnej ochrany prírody – pozn. red.) priniesla množstvo poloprávd, lží a zloby. Lesníci sú vďaka kampani z druhej strany tým najväčším zlom. Svoje k tomu prispeli aj mienkotvorné média.

 

Doporučený Ilustračné foto Jozef Marko Ilustračné foto Jozef Marko

„Ešte aj v posledných dňoch, kedy sa už pripravovalo zlúčenie Štátnych lesov so Správou Tanapu mali potrebu niektorí ľudia kopať ešte naposledy do lesníkov. Prispela k tomu aj pani redaktorka Soňa Mäkká, ktorá mala ešte potrebu kopnúť si do ľudí, ktorí prežili život v lesoch.

Ako? 29. marca vyšiel v Denníku N fascinujúci článok o zlatých padákoch pre zamestnancov Tanapu. Redaktorka týmto článkom vytvárala mienku o tom, ako sa všetci v Štátnych lesoch tešia na výpoveď, za ktorú môžu dostať až vo výške trinástich platov. Z lesníkov sa stanú zrejme milionári. Alebo nie?

Prečo vlastne vznikla kolektívna zmluva? Dôvod je prostý. Strach o prácu. Zamestnanci štátnych lesov sa vďaka reforme báli o svoju prácu a preto vyjednali spomínanú zmluvu, ktorá im má zabezpečiť na najbližší čas bezpečnú budúcnosť. Minister Budaj síce sľúbil, že nikto o prácu nepríde, no sľubom strany OĽaNO sa dá veriť zhruba ako rečiam Róberta Fica,“ uvádza autor na blogu Denníka N.

Link na celý článok:

https://dennikn.sk/blog/2792451/do-lesnikov-sa-kopalo-z-kazdej-strany/

 

Prečítané: 1686
(6 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.