Logo
Vytlačiť túto stránku

Pod nové správy národných parkov prejde 206 lesníkov: Rezorty operatívne riešia objavené problémy

Pod nové správy národných parkov prejde celkovo 206 lesníkov. Z toho 134 lesníkov zo Štátnych lesov TANAP-u a 72 lesníkov zo štátneho podniku LESY SR a Lesopoľnohospodárskeho majetku Ulič. Pod správy národných parkov prejdú aj desiatky rôznych nehnuteľností. Pre TASR to uviedlo tlačové oddelenie Ministerstva životného prostredia SR. Informáciu uverejnil včera portál Teraz.sk

Doporučený Tatranský národný park Ilustračné foto Jozef Marko Tatranský národný park

Reforma národných parkov sa uskutoční 1. apríla. "Ministerstvo životného prostredia zrealizovalo v súvislosti s reformou národných parkov všetky potrebné kroky s takým časovým predstihom, ktorý umožní bezproblémový priebeh prevodu pozemkov, nehnuteľného a hnuteľného majetku pod nové správy národných parkov," deklaruje na portáli Teraz.sk tlačové oddelenie envirorezortu.

Na reforme spolupracuje s ministerstvom pôdohospodárstva a to v zmysle podpísaného Memoranda o spolupráci a porozumení pri realizácii novely zákona o ochrane prírody a krajiny. Pri delimitácii majetku štátneho podniku LESY SR a Štátnych lesov TANAP-u robia ekonomický a právny audit. Objavené problémy podľa vyjadrenia ministerstva životného prostredia rezorty spolu operatívne riešia.

"Národné parky by mali byť vnímané ako ikona štátu a zároveň miesto venované ochrane prírodných hodnôt, v ktorého pokojnom a čistom prostredí môžu ľudia tráviť svoj voľný čas," uviedol vo vyjadrení pre TASR envirorezort.

Link na celý článok:

https://www.teraz.sk/slovensko/pod-nove-spravy-narodnych-parkov-pre/622768-clanok.html

 

Prečítané: 1388
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.