Logo
Vytlačiť túto stránku

Prírodná rezervácia Pralesy Slovenska v CHKO Poľana: Konsenzus lesníkov a ochranárov

Od decembra minulého roka má Správa Chránenej krajinnej oblasti Poľana vo svojej územnej pôsobnosti nové chránené územia. Sú nimi veľmi staré zvyšky pralesov, ktoré zaznamenávajú svoj životný príbeh už dlhé stáročia. Stopy po ľudskom zásahu tu nie sú viditeľné alebo sú už len ťažko rozpoznateľné. Štátni ochranári o tom informujú na stránke Biosphere Reserve Polana na sociálnej sieti.

Doporučený Mala CHKO Poľana s PR Pralesy Slovenska Zdroj: FB stránka Biosphere Reserve Polana Mala CHKO Poľana s PR Pralesy Slovenska

„Vďaka konsenzu ochranárov a lesníkov sa výnimočné lesné spoločenstvá Poľany stali súčasťou Prírodnej rezervácie Pralesy Slovenska. Už pred viac ako sto rokmi si lesníci uvedomovali potrebu chrániť to najcennejšie z prírody.

V roku 1913 boli práve na ich podnet vyhlásené dve medzinárodne známe rezervácie – Dobročský a Badínsky prales. Sme veľmi radi, že aj v súčasnosti napomáhajú zachovávať prírodné poklady pre ďalšie generácie,“ napísali v aktuálnom statuse pracovníci Správy CHKO Poľana.

Prečítané: 3750
(3 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.