Logo
Vytlačiť túto stránku

LESY SR vykážu za minulý rok zisk: Rozlúčka s priekupníkmi a zlepšenie mzdového ohodnotenia zamestnancov

Štátny podnik LESY SR vykáže za minulý rok zisk pred zdanením vo výške viac ako 14 miliónov eur. Informoval o tom vo štvrtok na tlačovej konferencii Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR generálny riaditeľ štátneho podniku LESY SR Tibor Kőszeghy. Informáciu uverejnila agentúra TASR na portáli Teraz.sk.

Doporučený Tibor Kőszeghy prezentuje na tlačovej konferencii hospodárske výsledky štátneho podniku LESY SR Zdroj: Internetová stránka MPaRV SR Tibor Kőszeghy prezentuje na tlačovej konferencii hospodárske výsledky štátneho podniku LESY SR

"Vďaka tomu, ako sme 'chytili veci za rohy', môžem dnes povedať predbežné (hospodárske) výsledky roku 2021, ktoré predpovedajú zisk pred zdanením približne 14 miliónov eur, dokonca viac ako 14 miliónov eur, ktorý k pôvodnému rebilancovanému plánu k polovici roka predstavuje plnenie vo výške 576 %. V rámci novej obchodnej politiky sme zaviedli typológiu zákazníkov, a to podľa veľkosti, teritória, typov drevín, teda podľa charakteru obchodu, ktorí sme s nimi historicky robili, v mnohých prípadoch viac rokov. K tomuto patrí inšpekcia obchodných vzťahov, ktorej cieľom bolo vytypovanie takých obchodných vzťahov, ktoré neprispievajú k pridanej hodnote regiónu alebo Slovenskej republiky v podobe spracovania dreva, čiže kde išlo o čisté priekupníctvo," cituje portál Teraz.sk Tibora Kőszeghyho.

V rámci novej organizačnej štruktúry sa podľa neho zoštíhlila administratíva štátneho podniku, pretože pôvodná organizačná štruktúra bez veľkých zmien prežívala ešte z čias socializmu. "Zmena organizačnej štruktúry bola bytostne potrebná. Viažu sa k nej aj veľké úspory. My touto zmenou plánujeme ušetriť ročne 4,6 milióna eur, ktoré budeme schopní vrátiť do podniku v podobe lepšieho mzdového ohodnotenia. To bolo dlhodobo podhodnotené, až na úroveň hraničiacu s existenčnými problémami zabezpečovania výrobných úloh," dodal podľa TASR T. Kőszeghy.

Naposledy zmenené: sobota, 22 január 2022 06:54
Prečítané: 1776
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.