Logo
Vytlačiť túto stránku

Vlastníci lesov v občianskych združeniach pozor: Nová tohtoročná povinnosť

Finančná správa upozorňuje neziskové organizácie, že od 1. januára tohto roka im vznikla zákonná povinnosť ukladať účtovné závierky a ostatné účtovné dokumenty iba v elektronickej podobe. Informáciu z portálu WebNoviny.sk uverejňujeme aj na stránke Lesmedium.sk, pretože najmä vlastníci lesov v chránených územiach založili a pripravujú sa založiť nové občianske združenia so zameraním na ochranu a zveľadenie ich majetku.

Doporučený Ing. Karol Csölle, zakladateľ občianskeho združenia Partnerstvo pre Prírodný park Tisovský kras - Muránska planina, o ktorom sa budete môcť dočítať vo februárovom vydaní časopisu LES a Letokruhy Foto Jozef Marko Ing. Karol Csölle, zakladateľ občianskeho združenia Partnerstvo pre Prírodný park Tisovský kras - Muránska planina, o ktorom sa budete môcť dočítať vo februárovom vydaní časopisu LES a Letokruhy

Do registra účtovných závierok je ich potrebné ukladať prostredníctvom elektronickej podateľne Finančného riaditeľstva SR alebo v prípade subjektov verejnej správy do systému štátnej pokladnice. V tlačovej správe o tom informovala hovorkyňa finančnej správy Martina Rybanská.

Táto povinnosť sa týka subjektov, ako sú napríklad občianske združenia, cirkvi a náboženské spoločnosti, neziskové organizácie poskytujúce všeobecne prospešné služby, nadácie, neinvestičné fondy a spoločenstvá vlastníkov bytov a nebytových priestorov.

Na splnenie danej povinnosti sú na portáli finančnej správy k dispozícii elektronické formuláre. Ich použitie závisí od toho, či nezisková organizácia účtuje v sústave jednoduchého alebo podvojného účtovníctva a tiež od typu podávaného účtovného dokumentu.

Link na celý článok:

https://www.webnoviny.sk/neziskove-organizacie-uz-musia-ukladat-uctovne-zavierky-elektronicky-pripomina-financna-sprava/  

Prečítané: 1605
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.