Logo
Vytlačiť túto stránku

V roku 2022 vyše 800 miliónov eur na životné prostredie: Najväčšia položka – administratívne a iné náklady

V oblasti životného prostredia štát plánuje v roku 2022 minúť viac než 815 miliónov eur. Vyplýva to z návrhu rozpočtu verejnej správy, o ktorom dnes bude rokovať Hospodárska rada SR. Najväčšiu položku – viac ako 233 miliónov eur, predstavujú administratívne a iné náklady. Informuje o tom portál NášVidiek.sk.

Doporučený Časť protipovodňového opatrenia, zrealizovaného na vlastné náklady spoločnosťou Lesy mesta Kremnica Foto Jozef Marko Časť protipovodňového opatrenia, zrealizovaného na vlastné náklady spoločnosťou Lesy mesta Kremnica

Pokračuje informáciou, že do týchto nákladov Ministerstvo životného prostredia SR zarátalo aj 192 miliónov eur, ktoré sú určené na inštitucionálnu podporu a výdavky financované Environmentálnym fondom z Modernizačného fondu a financovanie aktivít z Plánu obnovy a odolnosti Slovenskou agentúrou životného prostredia. Zo 192 miliónov eur budú tvoriť 83 miliónov peniaze z plánu obnovy.

Podľa portálu NášVidiek.sk sú druhou najväčšou položkou v rozpočte výdavky spojené s vodným hospodárstvom, ktoré by mali dosiahnuť sumu viac ako 189 miliónov eur. Tie budú určené na konkrétne projekty budovania a rekonštrukcie infraštruktúry vodného hospodárstva, ako sú napríklad preventívne protipovodňové opatrenia, dobudovanie a prevádzka povodňového varovného a predpovedného systému, zásobovanie vodou či odvádzanie a čistenie odpadových vôd.

Link na celý článok na portáli NášVidiek.sk:

https://www.webnoviny.sk/nasvidiek/na-zivotne-prostredie-planuje-stat-vynalozit-vyse-800-milionov-eur-najviac-si-pyta-administrativa/

Prečítané: 1305
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.