Logo
Vytlačiť túto stránku

Kvalitná správa prírodných zdrojov na Muránskej planine: Certifikácia potvrdzuje, že lesníci sú ozajstní majstri

Známy odborný lesný hospodár a taxátor Ing. Róbert Gombárik v aktuálnom statuse na sociálnej sieti spomína na nezabudnuteľnú certifikáciu lesov PEFC z 29. - 30. augusta 2010 na Lesnej správe Veľká Lúka na Muránskej planine. A na najkrajšie momenty z predstavenia Muránskej planiny síce o jedenásť rokov staršie, ale na kvalite prác a opodstatnenosti lesníckeho personálu o to hodnotnejšie.

Doporučený Cerifikačný audit PEFC na Muránskej planine Zdroj: FB profil Ing. Róberta Gombárika Cerifikačný audit PEFC na Muránskej planine

„PEFC, ktrorý je uznávaným certifikátom po celom svete a jeho princípy, ktoré tunajší lesníci spĺňajú, sú známkou kvality, ktorú nepodceňujú žiadne ochranárske organizácie na celom svete. Len u nás to akosi nikto nechce vidieť.

Správa prírodných zdrojov Muránskej planiny je v rukách ozajstných majstrov, čo deklaruje aj druhá najväčšia certifikačná spoločnosť TŪW SŪD - Slovakia, ktorá zamestnáva po celom svete viac ako 50 000 zamestnancov, overujúcich kvalitu nielen výrobkov, ale aj správu prírodných zdrojov.

Verejnosť a predstavitelia štátu preto nemôžu podceňovať zamestnancov štátnych lesov, ktorí spravujú prírodné zdroje s tou najvyššou odbornosťou. Podceňovanie známky kvality je obrazom nekompetentnosti predstaviteľov štátu a hazardovanie s odbornou kvalifikáciou ľudí, ktorí vykonávajú svoje povolanie v tej najvyššej kvalite.

Nakoniec 3. miesto na svete medzi národnými parkami hovorí o naozaj kvalitnej správe prírodných zdrojov na Muránskej planine,“ uvádza na svojom profile R. Gombárik.

A okrem iného dodáva, že „preto požadujeme stiahnutie novely zákona o ochrane prírody, ponechanie správy lesov lesníckemu sektoru a prehodnotenie všetkých chránených území.“

Naposledy zmenené: utorok, 05 október 2021 06:51
Prečítané: 1584
(4 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.