Logo
Vytlačiť túto stránku

LESY SR majú nového generálneho riaditeľa: Prejdú zásadným procesom transformácie

Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR aktuálne oznámilo, že k dnešnému dňu bol z postu generálneho riaditeľa štátneho podniku LESY SR odvolaný Tomáš Čuka. Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Samuel Vlčan poveril vedením tejto organizácie Tibora Köszeghyho. Ten bude funkciu zastávať až do ukončenia riadneho výberového konania na túto pozíciu.

Doporučený Tibor Köszeghy (vľavo) a Samuel Vlčan Foto: internetová stránka MPaRV SR Tibor Köszeghy (vľavo) a Samuel Vlčan

V tlačovej správe agrorezortu je uvedené, že vo vedení štátneho podniku LESY SR končí k dnešnému dňu Tomáš Čuka, ktorý funkciu generálneho riaditeľa vykonával od konca novembra 2020. Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Samuel Vlčan dnes priamo v sídle štátneho podniku do tejto pozície vymenoval Tibora Köszeghyho. „Štátny podnik LESY SR čaká zásadný proces transformácie, ktorý bolo potrebné zrealizovať už pred mnohými rokmi a ktorý, zdá sa, bude ovplyvnený aj poslaneckým návrhom na prevod lesov v 3., 4. a 5. stupni ochrany do zriaďovacej pôsobnosti Ministerstva životného prostredia SR. Nový generálny riaditeľ prichádza na tento post nezaťažený problémami minulosti, čo v tomto prípade s ohľadom na potrebné manažérske zmeny považujem za výhodu,“ povedal na pôde štátneho podniku LESY SR minister Samuel Vlčan.

Ing. Tibor Köszeghy, MPH (1964) vyštudoval Elektrotechnickú fakultu SVŠT v Bratislave. Doplnkové štúdium Master of Public Health (MPH) zamerané na verejné zdravotníctvo absolvoval na Vysokej škole zdravotníctva a sociálnej práce sv. Alžbety v Bratislave. Pôsobil na viacerých vedúcich postoch v súkromných obchodných spoločnostiach. V období rokov 2016 – 2019 pôsobil vo Všeobecnej zdravotnej poisťovni ako manažér odboru liečby v cudzine.

 

Naposledy zmenené: štvrtok, 15 júl 2021 13:36
Prečítané: 3413
(3 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.