Logo
Vytlačiť túto stránku

Predsedovia regionálnych združení vlastníkov neštátnych lesov: Ľudia z iniciatívy My sme les stratili súdnosť a slušnosť

Predsedovia 11 regionálnych združení vlastníkov neštátnych lesov zo Záhoria, Považia, Turca, Oravy, Kysúc, Liptova, Tatier, Spiša, Gemera, Šariša a Zemplína zaslali list ministrovi pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Samuelovi Vlčanovi. V jeho úvode konštatujú, že s veľkým rozčarovaním a nevôľou prijali tendenčnú a nekorektnú výzvu iniciatívy My sme les, ktorou sa táto iniciatíva snaží zvrátiť ministrovo rozhodnutie vymenovať za predsedu jeho poradného zboru Ing. Milana Ovseníka.

Doporučený Ilustračné foto Jozef Marko Ilustračné foto Jozef Marko

„Chceme Vás aj touto cestou, vážený pán minister ubezpečiť, že predseda Únie regionálnych združení vlastníkov neštátnych lesov Slovenska Ing. Milan Ovseník má plnú dôveru regionálnych združení vlastníkov neštátnych lesov z územia celého Slovenska najmä preto, že dokáže nekompromisne a na vysokej odbornej úrovni obhajovať zásady, ktoré Únia regionálnych združení vlastníkov neštátnych lesov Slovenska presadzuje už viac ako 20 rokov v záujme zlepšenia postavenia  desaťtisícov svojich členov, žijúcich  a pracujúcich v ťažkých podmienkach nášho vidieka.

Zároveň zdôrazňujeme, že  ľudia z iniciatívy My sme les nás znova presvedčili o tom, že stratili súdnosť a základnú ľudskú slušnosť, pretože ak snahy Únie a jej predsedu o také nastavenie pravidiel ochrany prírody u nás, ktoré zabezpečia elementárnu spravodlivosť a dodržiavanie zákonov našej republiky voči obyvateľom nášho vidieka označujú za "lobizmus, tendenčnosť a predpojatosť",  podali iba ďalší z dôkazov o tom, že nepotrebujú partnerov, ale v dôsledku svojej ideologickej zaslepenosti považujú každého s iným názorom za svojho nepriateľa,“
napísali v liste ministrovi predsedovia jedenástoch regionálnych združení vlastníkov neštátnych lesov z celého Slovenska.


Prečítané: 2314
(7 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.