Logo
Vytlačiť túto stránku

Budú novými riaditeľmi chránených území aj lesníci?

Hoci niektorí ochranári tvrdia, že lesníci nerozumejú ochrane prírody, práve vďaka odbornej lesníckej práci a dlhodobej ochrane najvzácnejších častí lesov praktickými lesníkmi, ako aj veľkému zastúpeniu odborníkov s lesníckym vzdelaním a skúsenosťami na správach národných parkov a chránených krajinných oblastí, mohli chránené územia na Slovensku vzniknúť. Takže nasledujúca informácia by mohla byť pre lesníkov veľmi zaujímavá, pretože s ukončeným vysokoškolským vzdelaním s lesníckym zameraním sa môžu po splnení ostatných podmienok uchádzať o voľné pracovné pozície riaditeľov troch veľkoplošných chránených území.

Doporučený Bukové lesy v Poloninách Foto: LESY SR Bukové lesy v Poloninách

Podľa informácie zverejnenej tlačovou agentúrou TASR na internetovej stránke Teraz.sk Štátna ochrana prírody SR vypísala viaceré výberové konania na post riaditeľa správy chránenej krajinnej oblasti a národného parku. Nového šéfa hľadajú v Bielych Karpatoch, Poloninách a na Vihorlate.

Záujemcovia o pozície musia vypracovať koncept riadenia a rozvoja danej chránenej krajinnej oblasti alebo národného parku. „Verím, že sa nám podarí nájsť vhodných kandidátov, ktorí budú mať úprimný záujem o ochranu prírody a túto prácu budú považovať za výzvu,“ uviedol na webe štátnej ochrany prírody generálny riaditeľ Dušan Karaska. Zároveň verí, že sa do výberových konaní prihlási čo najviac kandidátov. Prihlasovanie potrvá do 15. novembra 2020.

Ako uviedla na internetovej stránke Štátnej ochrany prírody SR Anna Weissová z oddelenia komunikácie, náplň práce, ako aj kompletné požiadavky na kandidáta sú uvedené v jednotlivých pracovných ponukách. Stačí kliknúť na tento internetový odkaz a porozmýšľať.

Jozef Marko

Prečítané: 2037
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.