Logo
Vytlačiť túto stránku

Všimli sme si: Ak vyhrá na Muránskej planine politika, nie odbornosť, bude to pokračovať aj v ostatných národných parkoch

Na stránke Slovenská lesnícka komora a jej priatelia na sociálnej sieti je aktuálne zverejnený krátky status. V jeho úvode je konštatované:  Ak sa nepodarí vyrokovať zonáciu Národného parku Muránska planina na odborných základoch, ale na politickej vôli, bude to precedens a pôjde to po Slovensku ďalej, do ďalších národných parkov.

Doporučený Muránska planina Foto Marek Nosko Muránska planina

Na niektoré veci treba právne služby. Z toho dôvodu sa samosprávy dotknutých miest a obci dohodli na vytvorení transparentného účtu a zhromažďujú prostriedky na hájenie záujmov obyvateľov regiónu. V prvom kole sa podarilo napríklad to, že oblasť Kohúta a Stolice už nie je v najnovších návrhoch zonácie Národného parku Muránska planina. Stálo to však nejaké prostriedky a treba ich uhradiť. Preto aj symbolická pomoc je pomoc. A pokiaľ by sa Vám podarilo poslať tento oznam aj známym, priateľom, rodine a podobne, ktorí majú na ochranu prírody podobný názor, a prispeli by čo len drobnou čiastkou, bolo by to veľmi dobre,“ uvádza sa v aktuálnej informácii, nenútene spojenej s výzvou.

V prílohe k článku zverejňujeme potvrdenie o vyhlásení dobrovoľnej zbierky na tento účel s číslom bankového účtu a jeho názvom: Proti zonácii Národného parku Muránska planina. Každý, kto sleduje proces zonácie tohto národného parku od začiatku a má dostatok informácií o tom, ako prebieha a čo je jeho obsahom, môže s iniciátormi zbierky a ich úsilím iba súhlasiť. A mohol by ho aspoň symbolicky podporiť.

Jozef Marko

 

Naposledy zmenené: štvrtok, 15 október 2020 12:09
Prečítané: 3234
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.