Logo
Vytlačiť túto stránku

LESY SR a výročie SNP: Lesy a partizáni patria k sebe

Štátny podnik LESY SR zverejnil na svojej stránke na sociálnej sieti zaujímavý príspevok pod názvom Lesy a partizáni patria k sebe, viažuci sa k 76. výročiu Slovenského národného povstania, pripadajúce na 29. august 2020.

Doporučený Lesnícky náučný chodník Herlica Zdroj: FB stránka LESY SR Lesnícky náučný chodník Herlica

„V týchto dňoch si pripomíname výročie Slovenského národného povstania a pamiatku všetkých jeho hrdinov. Protifašistický odboj na Slovensku pôsobil vo veľmi náročných terénnych podmienkach a lesy boli častokrát jeho jediným útočiskom a ochranou. Tému lesníctva, 2. svetovej vojny a činnosti partizánov na východnom Slovensku zaujímavým spôsobom prepája Lesnícky náučný chodník Herlica.

Vedie lesnými porastmi na severovýchode Slanských vrchov a návštevníkom ponúka možnosť ocitnúť sa na chvíľu v koži skutočného partizána. Môžu tu nahliadnuť do partizánskej zemľanky, okúsiť atmosféru bunkra partizánskeho velenia alebo pozorovať okolie z rozhľadne tak, ako kedysi partizáni. Príďte si to do Slanských vrchov vyskúšať aj Vy. Tešíme sa na Vašu návštevu,“ píše sa v príspevku š.p. LESY SR.

A je pripojený aj link na bližšie informácie o lesnícko-partizánskom náučnom chodníku:

https://www.lesy.sk/lesy/pre-verejnost/kam-do-prirody/naucne-chodniky/naucny-chodnik-herlica.html

 

Prečítané: 1784
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.