Logo
Vytlačiť túto stránku

Na čele agrorezortu bude po prvýkrát lesník

V sobotu 21. marca prezidentka Slovenskej republiky Zuzana Čaputová vymenuje novú Vládu Slovenskej republiky. Ministrom pôdohospodárstva a rozvoja vidieka sa stane po prvýkrát lesník – Ing. Ján Mičovský, CSc. 65-ročný absolvent Lesníckej fakulty vo Zvolene, ktorý získal vedecký titul na Lesníckej fakulte v Brne, inicioval v roku 2009 v štátnom podniku LESY SR udalosti, ktoré neskôr sám nazval Nežná zelená. S kolegami poukázal na nehospodárne nakladanie s majetkom štátu, za čo bol ocenený titulom Biela vrana.

Doporučený Ján Mičovský na stretnutí k 10. výročiu Nežnej zelenej podpisuje svoju knižku Dopovedanie pri Pamätníku Jozefa Dekreta Matejovie v Banskej Bystrici Foto Jozef Marko Ján Mičovský na stretnutí k 10. výročiu Nežnej zelenej podpisuje svoju knižku Dopovedanie pri Pamätníku Jozefa Dekreta Matejovie v Banskej Bystrici

V kampani pred voľbami do Národnej rady SR uviedol, že si do parlamentného batohu okrem iného naloží aj ochranu občanov, ktorí pri stretnutí s korupciou nemlčia, osobnú hmotnú zodpovednosť predstaviteľov štátnej moci, spoluprácu lesníkov a ochranárov pre zachovanie hodnôt lesov, ekofond na podporu výberkového hospodárenia v lese, kariérny postup, založený na morálke a odbornosti, zákon o štátnom podniku LESY SR, ktorý stopne korupciu a úhradu lesných ekoslužieb.  

Jozef Marko

Naposledy zmenené: štvrtok, 19 marec 2020 05:52
Prečítané: 5620
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.