Logo
Vytlačiť túto stránku

Nová príležitosť pre vlastníkov a obhospodarovateľov poškodených lesov

Pôdohospodárska platobná agentúra zverejnila výzvu, určenú pre vlastníkov a obhospodarovateľov lesov. Z Programu rozvoja vidieka SR majú možnosť získať nenávratný finančný príspevok na realizáciu projektov, zameraných na obnovu lesov poškodených lesnými požiarmi, prírodnými katastrofami a katastrofickými udalosťami. Minimálna výška oprávnených výdavkov na jeden projekt je stanovená na sumu 10 000 eur, maximálna výška na sumu 400 000 eur.

Doporučený Vetrová kalamita na Horehroní Ilustračné foto Jozef Marko Vetrová kalamita na Horehroní

Podporu môžu získať podľa špecifikácie výzvy projekty revitalizácie a obnovy lesných spoločenstiev (obnova lesných porastov) zničených alebo výrazne destabilizovaných lesnými požiarmi, prírodnými katastrofami a katastrofickými udalosťami, vrátane výskytu škodcov rastlín, ktorí môžu spôsobiť zamorenie v lesoch. Ich zoznam je uvedený v texte výzvy.

Finančné prostriedky sú ďalej pripravené pre projekty konverzie smrečín v rozpade, ktoré sú na danom území stanovištne nevhodnou drevinou, založenou na stanovišti pôvodne zmiešaných lesov (destabilizované prírodnými katastrofami a katastrofickými udalosťami, vrátane výskytu škodcov rastlín, ktorí môžu spôsobiť zamorenie v lesoch) na lesy zmiešané s vysokou ekologickou stabilitou.

Termín uzavretia 1. hodnotiaceho kola je stanovený na 29. máj 2020, 2. hodnotiace kolo má byť uzavreté 30. júna 2020. Ďalšie hodnotiace kolá budú podľa PPA uzatvárané v posledný pracovný deň každého nasledujúceho mesiaca. Pôdohospodárska platobná agentúra zverejnila výzvu v časti PPA / Podpory / Projektové podpory / PRV 2014-2020 / Výzvy / Opatrenie 8 / Podopatrenie 8.4

Link na zverejnenú výzvu: https://www.apa.sk/45-prv-2020

Jozef Marko

 

Naposledy zmenené: streda, 26 február 2020 06:45
Prečítané: 2680
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.