Logo
Vytlačiť túto stránku

Vlastníkom sa nepáči ich nepodložené obviňovanie

Združenie vlastníkov spoločenstevných a súkromných lesov Banskobystrického kraja sa ohradilo proti v yyjadreniam poslanca národnej rady za OĽANO. 

Doporučený Ilustračné foto Ilustračné foto

Združenie vlastníkov spoločenstevných a súkromných lesov Banskobystrického kraja zastrešuje tisíce vlastníkov lesov, ktorí dohromady obhospodarujú okolo 35-tisíc hektárov pozemkov v regióne stredného Slovenska. Jeho predstavenstvo ostro nesúhlasí a protestuje proti vyjadreniu poslanca Národnej rady Slovenskej republiky Ing. Martina Fecka na tlačovej besede 12. júna 2018: "Možno, že ste počuli, že urobiť si kalamitu je otázka na počkanie. A práve táto kalamita je v mnohých prípadoch znevažovaná na to, že dochádza ku korupčným správaniam či už hospodárov, alebo vlastníkov lesa".

Týmto vyjadrením podľa Združenia zneuctil poctivú prácu členov výborov a dozorných rád pozemkových spoločenstiev a odborných lesných hospodárov a priamo obvinil aj vlastníkov lesov z korupčného správania.

"Pritom práve pozemkové spoločenstvá združujú drobných vlastníkov lesov, ktoré sú piliermi stability slovenského vidieka. Nielenže poskytujú prácu pre miestnych obyvateľov, ale svojím aktívnym obhospodarovaním lesov umožňujú plnenie ekonomických, sociálnych a environmentálnych funkcií lesov. Združenie očakáva, že pán poslanec svojou prácou v Národnej rade Slovenskej republiky bude napomáhať k rozvoju vidieka a nie, že bude prezentovať nepodložené obvinenia a tým prispievať k šíreniu negatívneho obrazu o obhospodarovaní lesov na Slovensku. Pokiaľ jestvujú podozrenia na aktivity, ktoré sa prezentovali na tlačovej besede, tak je jeho povinnosťou ich oznámiť orgánom činným v trestnom konaní. Pokiaľ tak neurobil, nemá morálne právo sa takto vyjadrovať a predstavenstvo Združenia vlastníkov spoločenstevných a súkromných lesov Banskobystrického kraja očakáva jeho verejné ospravedlnenie sa poctivým majiteľom a obhospodarovateľom lesov," píše sa stanovisku predstaventva Združenia vlastníkov spoločenstevných a súkromných lesov Banskobystrického kraja.

Prečítané: 2506
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.