Logo
Vytlačiť túto stránku

Prví technici drevostavieb z Hrádku

SOŠ lesnícka a drevárska J. D. Matejovie v Liptovskom Hrádku v školskom roku 2017/2018 pripravila pre prevádzku prvých absolventov odboru technik drevostavieb.

Doporučený Prví technici drevostavieb z Hrádku

Žiaci experimentálneho odboru Technik drevostavieb absolvovali praktickú časť maturitnej skúšky obhajobou vlastných prác pred skúšobnou maturitnou komisiou. Deviati absolventi predviedli ukážky modelov rôznych typov konštrukcií drevostavieb, ktoré vyrobili v dielňach odborného výcviku podľa vlastnej technickej dokumentácie. Všetky modely vyhoveli požiadavkám v zmysle kritérií pre hodnotenie praktickej maturitnej skúšky.

Okrem tohto odboru absolvovali praktickú skúšku aj piati žiaci v odbore operátor drevárskej a nábytkárskej výroby, ktorí si výrobky sami navrhli, vytvorili technickú dokumentáciu a prakticky vyrobili taktiež v dielňach odborného výcviku. Ich výrobky mali reálneho zákazníka.

Všetci maturujúci v riadnom termíne boli úspešní aj v ostatných častiach maturitnej skúšky a boli slávnostne vyradení zo školy. Niektorí z nich sa budú uchádzať o štúdium na vysokých školách.

Naposledy zmenené: nedeľa, 24 jún 2018 11:35
Prečítané: 2396
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.