Logo
Vytlačiť túto stránku

Za auditom si stoja

Lesy SR odmietajú vyjadrenia Zväzu spracovateľov dreva SR o neprofesionálnom audite.

Doporučený Ilustračné foto Ilustračné foto

Štátny podnik Lesy SR nesúhlasí s vyhlásením prezidenta Zväzu spracovateľov dreva SR Igora Patráša o údajne neprofesionálnom a netransparentnom audite, ktorý mal vykonať v priebehu tohto roka. "Lesy SR vyjadrujú nespokojnosť so skutočnosťou, že Zväz spracovateľov dreva SR opakovane spochybňuje výsledky auditu u spracovateľov dreva, s ktorými Lesy SR obchodujú, pričom bez relevantných informácií označujú tento audit za neprofesionálny a netransparentný,“ uvádza sa v stanovisku štátneho lesníckeho podniku.

Prezident Zväzu spracovateľov dreva SR Igor Patráš vyjadril nespokojnosť s tým, ako štátny podnik Lesy SR pripravuje systém rozdelenia dreva na rok 2018 a ďalšie obdobia. Podľa I. Patráša to robí neprofesionálne a netransparentne. Ako ďalej uviedol, rating, ktorý Lesy SR použili, uprednostňuje pri uzatváraní dlhodobých zmlúv na tri roky niekoľko vybraných piliarskych spoločností. Zmluvne by sa tým znížil objem disponibilného smrekového a jedľového dreva na trhu pre ostatných drevárov, čo by ich mohlo ohroziť.

Štátny podnik avizoval, že o výsledkoch auditu a prijatých zásadách svojej obchodnej politiky bude čoskoro verejne informovať.

 

Prečítané: 3172
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.