Logo
Vytlačiť túto stránku

V Grécku hasia lesný požiar

Grécki hasiči a čerstvo odvedení vojaci už niekoľký deň bojovali s požiarom, ktorý vypukol severne od hlavného mesta Atény a podľa odhadov spálil takmer 500 hektárov borovicového lesa v horskej oblasti.

Doporučený V Grécku hasia lesný požiar

 

Nestály a nepredvídateľný vietor pritom brzdí snahy o ovládnutie plameňov, informovala tlačová agentúra AP. Hasičský zbor oznámil, že sa do hasenia požiaru okolo 40 kilometrov severozápadne od Atén zapájalo šesť lietadiel a štyri vrtuľníky, ktoré pomáhali približne 250 hasičom, vojakom a dobrovoľníkom. Dediny v oblasti nie sú bezprostredne ohrozené a úrady využívajú cisterny s vodou a buldozéry, aby zaistili, že obývané časti budú bezpečné.
V nedeľu 26. júna muselo požiarne lietadlo CL-215 núdzovo pristáť na svahu kopca v danej oblasti. Lietadlo začalo horieť a dvoch členov posádky hospitalizovali s menej závažnými zraneniami.

© 2016, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.

Prečítané: 2490
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.