Logo
Vytlačiť túto stránku

V Rusku zápasia s lesnými požiarmi

V súvislosti s rizikom vypuknutia a šírenia lesných požiarov vyhlásili v 35 regiónoch Ruska osobitný protipožiarny režim. Federálny úrad ochrany lesov označil za rizikové 77 regiónov krajiny.

Doporučený V Rusku zápasia s lesnými požiarmi

Informovala o tom agentúra TASS s tým, že na ruskom území evidujú momentálne 45 lesných požiarov, ktoré zachvátili plochu s rozlohou 5900 hektárov.

Najrozsiahlejšie sú požiare v Sibírskom federálnom okruhu - v Altajskom a Zabajkalskom kraji, v Tomskej, Omskej, Irkutskej a Novosibirskej oblasti a v Buriatskej republike.

Riziko, že požiare sa rozšíria, zvyšujú vysoké teploty vzduchu a sucho. Podľa agentúry RIA Novosti sa plocha, ktorú zachvátili požiare v oblasti Sibíri, neustále zväčšuje.

Lesné porasty horia aj v Amurskej oblasti, Krasnojarskom kraji, Tuvianskej republike a vo Sverdlovskej a Vologodskej oblasti.

Agentúra TASS pripomenula, že vlani horeli lesy v Zabajkalsku už od marca a uhasiť sa ich podarilo až v auguste. Oheň vtedy napáchal škody za 430 miliónov rubľov. Zhorelo 3,6 miliónov kubických metrov lesa a zničených bolo 174 domov. O život prišlo desať ľudí a ďalších 48 ich bolo zranených. Bez strechy nad hlavou sa ocitlo 562 osôb.

Zdroj: Teraz.sk

Naposledy zmenené: pondelok, 09 máj 2016 09:43
Prečítané: 3204
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.